Hvad er en autoriseret oversættelse?

Ring eller send os en email, hvis du har brug for et tilbud på en autoriseret oversættelse
Vi hjælper dig videre med din autoriserede oversættelse
En oversættelse af et officielt dokument kræver ofte en bekræftigelse/autorisering. Hos Hurtigoversaetter.dk hjælper vi dig gerne med dette. En autoriseret eller en bekræftet oversættelse er en oversættelse som er udført af en statsautoriseret oversætter som har beskikkelse i det pågældende sprog. Ved at sætte sit stempel og underskrift på oversættelsen bekræfter og garanterer oversætteren at oversættelsen er en tro og nøjagtig kopi af originalteksten. Samtidig gør stemplet at oversættelsen bliver retsgyldigt både i Danmark og i udlandet. Dette er for eksempel nødvendigt når der er tale om vielsesattester, eksamensbeviser, dåbsattester, skilsmissebevillinger, straffeattester, navneattester, indlæg i retssager, domme osv. Ved juridiske tekster kan der desuden være behov for at få den autoriserede oversættelse legaliseret. Dette kan ske hos Udenrigsministeriet. Her bliver oversættelsen forsynet med en apostillepåtegning. Læg venligst mærke til at kun bekræftede/autoriserede oversættelser kan legaliseres af Udenrigsministeriet.

Statsautoriserede oversættere har ofte en videregående uddannelse i deres arbejdssprog. Kravene til en autoriseret oversætter kan dog variere fra medlemsstat til medlemsstat.

De fleste EU-medlemsstater har deres eget system for udnævnelse af statsautoriserede oversættere. De forskellige lande har derfor også forskellige officielle betegnelser for statsautoriserede oversættere.

Hvad koster en autoriseret oversættelse?

Et spørgsmål vi ofte får fra vores kunder er hvad en autoriseret oversættelse koster. Desværre er det ikke så ligetil at give en pris på en oversættelse af denne slags. Afgørende for prisen er faktorer som: mængden af tekst, tekstens layout og hvornår du skal bruge oversættelsen.


Joanne Mensink
Vil du vide mere?

Stil dine spørgsmål direkte til denne specialist.

Joanne.Mensink@Hurtigoversaetter.dk
Tilbudsformular
Sprogkombination?
Teksten er nu tilgængelig på:
Teksten skal oversættelses til:
Jeg kan kontaktes via:
Firmanavn:
Navn:
E-mail:
Telefonnummer:
Jeg vil gerne modtage en oversættelse af:
Et dokument som jeg vælger herunder:
Yderligere oplysninger:
Beskyttelse af oplysninger Alle opgivne personlige eller forretningsmæssige detaljer vil kun blive brugt til oprettelse og indsendelse af anmodning om tilbud.
Professionelle oversættere foretrækker vores oversættelsesbureau. Hurtigoversaetter.dk er erhvervsmedlem hos det førende, globale oversætternetværk, ProZ, hvor 1587 oversættere har tildelt os en score på 4.9 ud af 5.

© 2015 Oversættelsesbureau Hurtigoversaetter.dk
Kontor i København og Århus.

Generelle vilkår og betingelser