Gode tips når du skal gøre forretninger i Argentina

Forretningsforholdet med Danmark

Crystal Tower, Buenos Aires

Buenos Aires. Vi hjælper dig med argentinsk spansk forretningsoversættelse i Argentina. Mail dit forretningsrelaterede dokument til os, og vi vender tilbage med et supergodt tilbud!

Landbrugssektoren er i dag en af de vigtigste sektorer i den argentinske økonomi, hvilket har resulteret i en større efterspørgsel på metoder til at optimere produktion, og effektivitet ved hjælp af nyere teknologi, maskineri, genetik etc. Det forventes at landbrugssektoren vil vokse i fremtiden. Dette giver store muligheder for danske virksomheder i Argentina. Det er nemlig især indenfor kvæg, fjerkræ, diverse afgrøder, vanding, samt mejeriproduktion, at der i den argentinske landbrugssektor er behov for ny viden.

At gøre forretninger i et andet land, er ofte en større udfordring, som mange undervurderer. Ofte bliver der ikke lagt vægt på vigtigheden af, f.eks. en korrekt oversættelse af al skriftlig korrespondance mellem forretningspartnere. Korrekt oversættelse til et publikum der taler den argentinske dialekt af det spanske sprog, er helt underforstået når du skal have oversat forretningsrelaterede dokumenter. Ellers vil der opstå misforståelser, i de betingelser og aftaler man sammen har drøftet. Vi her hos Hurtigoversætter har højtuddannede oversættere bosiddende i Argentina, som lever i samfundet, og blandt sproget. De er altså lokaliseret, og kender tydeligvis forskellen på spansk som det tales i Spanien, og den argentinsk spanske dialekt. Læs nedenstående alle vores gode tips, til hvordan du opnår de mest succesfulde forretninger, i Argentina.

Hierarkisk samfundsopbygning

I Danmark spiller hierarki næsten ingen rolle, men Argentina er et land hvor magtfordelingen inden for bl.a. en virksomhed, netop er vigtig. Dette kommer til udtryk i form af en mere formel tone, og en magtfordeling hvor titler, og alder, spiller en væsentligere rolle.

Personlige relationer og bureaukrati

Mens Danmark er et af de mest individualistiske lande i verden, er det argentinske samfund yderst kollektivt anlagt, hvilket også viser sig, i måden at gøre forretninger på. Personlige relationer er med andre ord, meget vigtige og har større betydning end i europæiske lande. Derfor, kræver det meget tålmodighed fra din side, når du skal gøre forretninger med argentinske virksomheder.

Endvidere skal du være sikker på at du fra begyndelsen af, har med den rigtige person at gøre, når vigtige beslutninger træffes, og aftaler underskrives. Topledelsen har beslutningskompetencerne, hvorfor det er en god ide at du medbringer skriftligt materiale- meget gerne oversat til argentinsk spansk, - således at dit budskab tydeligt og hurtigere, bliver kommunikeret videre til topledelsen.

Når du skal møde din forretningspartner

  • Vær opmærksom på at en aftale ikke opfattes som bindende, ligesom du i Danmark er vant til. Det er anbefalet at gøre plads til eventuelle forsinkelser, og ændringer i mødeprogrammet.
  • Personlige relationer vægtes (som nævnt) højt i Argentina, og man gør som regel meget ud af at lære hinanden at kende, som forretningspartnere. Det er derfor meget normalt at man bruger lang tid på small talk.
  • Det er anbefalet at du starter med at kalde din partner Señor/Señora/Señorita samt for- og efternavn, når du tiltaler vedkommende. I hvert fald indtil du ved bedre.
  • Påklædningen i Argentina er meget europæisk præget. Argentinerne går højt op i deres udseende, og klæder sig generelt meget formelt, og pænt. Vi anbefaler at du under alle omstændigheder, starter ud med dit pæneste jakkesæt og eventuelt et slips, hvilket aldrig giver et forkert indtryk!
  • Dit visitkort, er meget vigtigt. Det skal være oversat til korrekt argentinsk spansk og engelsk, og din titel samt andre relevante kontaktoplysninger, bør fremgå tydeligt.

Vi hjælper dig til succes!

Vi har et meget godt ry i branchen, og vi er kendt for vores:

  • høje kvalitet
  • konkurrencedygtige priser
  • korte leveringstider

Send din forespørgsel til os, ved at vedlægge dit materiale via formularen til højre. Har du et større dokument, er det en god ide at sende os en e-mail, med dit dokument vedhæftet.

Kontakt venligst vores kontor, for yderligere spørgsmål eller andre gode råd om oversættelse, eller om at gøre forretninger i Argentina. Vores Project Managers vil besvare alle dine spørgsmål, og hjælper dig gerne videre.

Vi ønsker dig held og lykke med dine forretninger i Argentina, og ser frem til at du kontakter os!

2016-12-29T15:16:57.5887771Z

Mogens Snedker
Vil du vide mere?

Stil dine spørgsmål direkte til denne specialist.

Male83950
customer service
American Translators Associations logoEUATC og VviN’s logoProz’ logoDIN CERTCO’s logoKiva supporter-logo