Autoriseret oversættelse

Autoriserede oversættelser af kørekort, årsrapporter samt andre juridiske dokumenter

Ring 39 15 81 80 så fortæller vi mere om autoriseret oversættelse af forskellige (juridiske) dokumenter.

En bekræftet oversættelse er ofte nødvendig, hvis der er tale om et juridisk dokument.

Årsrapporter, certifikater, attester, journaler er andre eksempler på tekstdokumenter der skal oversættes af en autoriseret oversætter.

Autoriserede oversættere- autoriseret translatør

Der er i øjeblikket tredive autoriserede oversættere, der kan oversætte fra forskellige kildesprog til dansk.

En autoriseret oversætter kaldes også en autoriseret translatør, og er en beskyttet titel. Myndigheder kræver i de fleste tilfælde, autoriserede oversættelser, men når der ikke er adgang til kvalificerede oversættere, er der også andre sprogløsninger.

Erhvervs- og selskabsstyrelsen

Autoriserede oversættere skal have beskikkelse fra Erhvervs- og selskabsstyrelsen. De skal have bestået en oversættelsestest. Dokumenter på andre sprog end dansk, svensk, norsk eller engelsk, bør oversættes til dansk eller engelsk. Du kan ikke blive certificeret oversætter i Danmark for andre sprogkombinationer end dem, der indeholder dansk.

I tilfælde af, at en autoriseret translatør ikke er tilgængelig i den sprogretning, du søger, skal du henvende dig til modtageren af din oversættelse og rådføre dig med dem, mht. hvordan opgaven ellers skal løses.

Kontakt os

Kontakt os på 39 15 81 80 eller send en e-mail med dine spørgsmål. Vi vil fortælle dig mere om, hvordan vi kan hjælpe dig videre med denne type oversættelser.

American Translators Associations logoEUATC og VviN’s logoProz’ logoDIN CERTCO’s logoKiva supporter-logo