Engelsk- sprogets historie

Oversættelse til britisk engelsk

Kontakt os for at få hjælp med din oversættelse til britisk engelsk.

Britisk engelsk er i dag det tredje mest talte sprog i verden, hvor Mandarin og spansk er de to andre mest talte sprog, på verdensplan. I Europa har engelsk en ubestridt position, som værende det mest indflydelsesrige sprog.

Hurtigoversætter hjælper dig med din engelske oversættelse. Ring 39 15 81 80 for at høre mere.

Arv fra vikingerne

Standard engelsk er beskrevet som et miskmask af andre sprog. Den mest primitive form for engelsk kom til de britiske øer i 500-tallet, da de germanske stammer fra regionen Slesvig-Holstein landede på det sted, vi nu kalder England.

Der mødtes det germanske sprog med Keltisk. Fordi germanerne var kristne, brugte de latin til at danne nye ord, som udgjorde en væsentlig del i dannelsen af det nye sprog.

Da vikingerne begyndte at sætte deres spor ved den britiske kyst i 800 og 900-tallet, tog de deres skandinaviske sprog med, hvilket kom til at spille en vigtig rolle i udviklingen af det engelske sprog.

Én ting de nordiske sprog har bidraget til, mens vikingerne gjorde sig det behageligt i det land de plyndrede var, at den skandinaviske ordstilling blev introduceret overfor briterne. På dansk siger man f.eks. ”Jeg vil gerne bede om et glas mælk, tak”, hvor man på engelsk rent faktisk siger præcis det samme, nemlig ”I would like a glass of milk, please”. Ordstillingen er altså med andre ord, identisk. Der er også mange ord i britisk, der kan spores tilbage til skandinavisk oprindelse – et dansk ord som ærinde hedder på britisk errand.

Engelsk- et rigt sprog

Engelsk er et af de sprog i verden med flest ord. Der er synonymer fra forskellige sproggrupper til de fleste ord. Du kan vælge at sige supervise, som er afledt af latin, eller oversee, som kommer fra de nordiske sprog.

Begge ord betyder det samme, ”overvåge”, men hvilket synonym, du vælger at bruge, kan have indflydelse på opfattelsen. I dag er det brugen af latin der er mest dominerende og anvendes.

Tilbud på oversættelse- britisk engelsk

Hurtigoversætter tilbyder oversættelser til og fra britisk engelsk. Vi har engelske oversættere i forskellige engelsktalende lande, verden over.

Oversætterne er nøje udvalgt for deres ekspertise og kompatibilitet, i forhold til kilde og målsproget.

For at vi kan være i stand til at tale om prisen på din oversættelse, er vi nødt til at se det materiale, du ønsker oversat. Mail din tekst til os, og vi vil vende tilbage med et tilbud hurtigst muligt.

Ring til os på 39 15 81 80 hvis du vil vide mere om, hvilken service, vi kan tilbyde netop dig!

Vi ser frem til dit samarbejde!

2017-06-28T14:34:41.8321541Z

Mariell Karlsen Bakke
Vil du vide mere?

Stil dine spørgsmål direkte til denne specialist.

Female83950
customer service
American Translators Associations logoEUATC og VviN’s logoProz’ logoDIN CERTCO’s logoKiva supporter-logo