Hurtig
oversætter
Kundens Behov - Vores Fokus
Kundens Behov - Vores Fokus

Godt at vide når du skal gøre forretninger i Estland

Hurtigoversætter klarer alle dine kinesiske oversættelser

Det er spændende og udfordrende at gøre forretninger i Estland! Hurtigoversætter klarer alle dine oversættelser til og fra estisk. Kontakt os nu!

I begyndelsen af 90erne, efter Estland blev selvstændigt fra Sovjetunionen, var estlændere ivrige efter vestlige værdier og ideer. Dette medførte også en særlig interesse i de skandinaviske lande, som stadig i dag forsyner Estland med f.eks. bioenergi, vindenergi og vedvarende energi. Fordi Danmark er kendt for at prioritere sikkerheds og kvalitetskrav til et produkt, anses det som en af Estlands største handelspartnere.

Estland er det mindste land i de Baltiske stater, men er meget stærkt økonomisk set. Estland har et meget solidt handelsforhold til Danmark, bl.a. p.ga. stabile forretningsforhold, medlemsskab af EU, lave skatte og driftsudgifter, god infrastruktur, gode ICT faciliteter, og en meget høj kvalificeret arbejdskraft. Alle disse faktorer, spiller den væsentligste rolle for Danmark og Letlands gode forretningspartnerskab.

Men hvad er godt at vide for dig som dansker, om estlænderne, når du skal til at stå face to face med dem? Hvordan sørger du for at gøre et godt førstehåndsindtryk, og hvordan får du dit budskab frem, på den bedst tænkelige måde?

Nedenstående, kan du læse vores bedste tips til hvordan du klarer dig, når du skal gøre forretninger i Estland.

Forberedelse til første møde

Estlænderne er et meget patriotisk folk, som også er meget passioneret omkring et kommende forretningsforhold. De vil gøre deres bedste for at lære dig at kende, og opbygge et solidt partnerskab- vel at mærke- hvis du har et produkt de er interesseret i. Din forretningspartner vil gerne vise dig hvor kompetent han/hun er, og går meget op i at der tages den tid det tager, at skabe et godt og solidt handelsforhold. Respekter at forretninger tager længere tid end du er vant til, og at estlændere ikke foretrækker at blive skyndet på. Der er trods alt et mere hierarkisk system i estiske virksomheder, noget man som regel ser meget, især i østeuropæiske lande. Dette betyder at grundlæggende beslutninger, altid skal godkendes af en overordnet i firmaet. Hvis ikke det er denne overordnede person du mødes med, men en anden person i firmaet, så sørg i det mindste for at have alle dine forslag og tilbud oversat til estisk eller engelsk. Dette vil naturligvis fremskynde forretningerne. Vær godt forberedt, og sørg for at du ved alt om det produkt du skal forhandle om. Vær meget specifik og detaljeret i løbet af forhandlingsperioden. Alle detaljer skal være nøje beskrevet i jeres korrespondancer, således at der ikke opstår misforståelser. Yderligere, fordi det viser din estiske partner, at du er professionel og grundig i din fremgangsmåde.

Estlændere har et omdømme som værende lidt reserveret og kolde, måske vil du dog opleve noget andet. Det er anbefalet, at du forholder dig professionelt, og ikke viser for mange følelser. Modsat kan beskedenhed uheldigvis anses som en svaghed.

Estlændere tænker ikke meget på nyttigheden af et produkt i fremtiden, men vil gerne se fordelene af et produkt, med det samme.

Under mødet

Estlænderen går ligesom dig selv højt op i punktlighed, derfor er det yderst vigtigt at du møder op til tiden.

Det siges at kunsten i at drive succesfuld forretning med estlænderne, er at kombinere høflighed med kompetence. Tal ikke ned til din estiske forretningspartner, da der især blandt folk fra ex kommunistiske lande er en vis overfølsomhed overfor kommentarer der bærer kritik eller noget der ligner kritik. Ellers er almindelig forretningsetikette, som du i forvejen er bekendt med, også skikken i Estland. Formel påklædning, såsom et jakkesæt er påkrævet. Dette går estlændere meget op i. Et fast håndtryk sammen med øjenkontakt, til alle der er til stede under mødet. Formel brug af navne, og udveksling af visitkort er også brugen. Du bør have dit visitkort oversat til engelsk, estisk eller russisk.

Estlændere undgår som regel irrelevant samtale, men foretrækker at komme direkte til sagen. De er meget seriøse, og meget ærlige. Dette kan som værende dansker, føles lidt som om din partner er uforskammet. Det er vigtigt at du forstår at dette ikke er hensigten, men at det blot er en del af din estiske forretningspartners måde, at lære dig at kende på. De vil gerne være sikre på at de ikke spilder deres kostbare tid, og vil gøre deres bedste på at lære dig at kende. Tillid er yderst essentielt for dem, og i sidste ende også for dig. Når din forretningspartner føler han/hun kan stole på dig, vil de måske også anbefale dig til andre virksomheder i deres netværk!

Det skal da heller ikke overraske dig hvis din forretningspartner inviterer dig ud om aftenen til en ’business dinner’. Tag imod denne chance med to hænder, da det er en god måde at komme lidt mere ind under huden på din forretningspartner.

Hvordan kommer du videre?

Det estiske sprog er en meget grundlæggende del af den estiske identitet og kultur. Da Estland var under Sovjetisk styre, var russisk det mest dominerende sprog. Alligevel markerede estlænderne deres nationale tilhørsforhold, ved at holde fast i deres eget sprog. I dag har en fjerdedel af befolkningen, russisk som modersmålssprog.

Det er helt underforstået at du har brug for professionel oversættelse når du skal indgå forretninger med estlænderne. Al skriftlig korrespondance, bør allerede inden du har mødt din forretningspartner, være oversat til og fra dansk, og estisk. Herved sikrer du dig nemlig at der ikke opstår misforståelser, samt at sprogbarriere undgås. Her hos Hurtigoversætter har vi årevis af erfaring med oversættelse til og fra estisk, også når det kommer til, at gøre forretninger i Estland.

Hos Hurtigoversætter hjælper vi dig ikke blot med din oversættelse, vi hjælper dig med at lykkes!

Vi er de hurtigste i branchen, og arbejder med oversættere der bor rundt omkring på jordkloden. Dette betyder at vi kan levere din oversættelse når som helst! Vi hedder trods alt hurtigoversaetter.dk!

Kontakt os nu, for et uforpligtende tilbud, eller for flere informationer om forretningslivet i Estland.

Vi ønsker dig rigtig held og lykke med dine forretninger i Estland, og ser meget frem til at høre fra dig!

2016-12-29T16:47:18.5189827Z
Fatima Vangen
Vil du vide mere?

Stil dine spørgsmål direkte til denne specialist.

Send Fatima en e‑mail

Det er udfordrende tider for mange af vores kunder, såvel nye som faste. Vi står klar til at tænke med jer og finde gode og effektive løsninger for alle jeres oversættelsesbehov, og vi holder åbent som normalt.

American Translators Associations logoEUATC og VviN’s logoProz’ logoDIN CERTCO’s logoKiva supporter-logo
Professionelle oversættere foretrækker vores oversættelsesbureau. Hurtigoversætter er erhvervsmedlem hos det førende, globale oversætternetværk, ProZ, hvor 43 oversættere har tildelt os en score på 5,0 ud af 5.