Hurtig
oversætter
Kundens Behov - Vores Fokus
Kundens Behov - Vores Fokus

Værd at vide når du skal på forretningsrejse i Finland

Finland:Kort og godt

Hurtigoversætter klarer alle dine oversættelser

Finland er en af Danmarks gode forretningspartnere. Kontakt os nu, for flere gode råd til dine forretninger i Finland, eller for oversættelse til og fra finsk!

Finland er et nordisk land i Nordeuropa, som er afgrænset af Østersøen, den Botniske Bugt, og den Finske Bugt. Sverige, Norge og Rusland deler landegrænser med Finland. Finland er det land i verden med flest søer, og realiteten samt den romantiske forestilling man har af Finland, af smukke og frodige landskaber, stemmer helt overens med hinanden.
Finland har den laveste befolkningstæthed i Europa, og størstedelen af befolkningen er ældre end 50 år. Ligestilling mellem kønnene er noget der ligesom i Danmark prioriteres, og Finland var det første land i Europa til at give kvinder stemmeret i 1906. Blandt de fleste, har den første mobiltelefon højst sandsynligt været en af Nokias modeller. Selvom Nokia i dag ikke er Finlands største eksportvare, skal man ikke glemme at den engang har været det. Finland, er endvidere et af de lande i Europa, der kar klaret sig bedst efter finanskrisen. Landet blev taget fra svenskerene af russerne, og har kun været en selvstændig republik siden 1919. Indtil 1950 har Finland kun været et landbrugsland hvilket har resulteret i en meget sen industrialisering. Dog har landet klaret sig yderst godt, og velfærd samt demokrati er højt prioriterede. Finland som er det eneste nordiske land, der har taget imod euroen, er et af verdens teknologisk mest avancerede, og konkurrencedygtige lande, hvilket gør det til et attraktivt marked for udenlandske kunder. Desuden er dette blot endnu en god forudsætning, til at gøre forretninger i Finland.

Mukava tavata! (’Rart at møde dig’)

Saunaen, blandt så meget andet, er et fantastisk finsk kulturelt fænomen, som ikke skal mangle under et ophold i Finland. Når man har besøgt sådan en sauna, får man endvidere mere forståelse for hvordan finnerne er som folkefærd; rolige, afslappede, men også seriøse mennesker, som samtidig er de helt store livsnydere. Så selvom man skal på en professionel forretningsrejse, er et besøg i en finsk sauna guld værd, og anbefales stærkt.

Selvom finnerne generelt minder om os danskere, er det meget vigtigt at du forbereder dig på at møde folket under et forretningsmøde, da du naturligvis vil sikre dig at du gør et godt indtryk. Finnerne er et meget venligt, og også meget roligt folkefærd. De forholder sig generelt lidt mindre udadvendte end vi i Danmark er vant til. Dette er ikke et tegn på manglende interesse, men viser blot hvordan finnerne værdsætter ro og balance. Sådan er de generelt meget beskedne, men meget akkurate og lyttende i deres beslutningstagen. Undgå at bruge for meget kropssprog da dette udstråler en vis uro og usikkerhed. Det er yderst vigtigt at være godt forberedt på forretningsmødet, så man fremstår som overbevisende og selvsikker. Ligesom vi i Danmark er vant til, er et fast håndtryk med øjenkontakt meget vigtigt. Endvidere skal man tiltale folk formelt.

Etikette

Finnerne er aldrig forsinket! Tidsnøjagtighed er ligesom for danskerne meget vigtig. Hvad enten det er et forretningsmøde eller til en middag hos en potentiel forretningspartner, så husk altid at være der til tiden.
Small talk er ikke noget finnerne generelt gør brug af i forbindelse med forretning, så undgå dette og forhold dig altid alvorlig og præcis. Ligesom i Danmark, vægtes overholdelsen af mundtligt indgåede aftaler, højt. Så selvom man kun har diskuteret eller drøftet nogle beslutninger, er det vigtigt at man tager det omtalte meget alvorligt, selvom det endnu ikke er blevet skrevet ned. Generelt sker dette nemlig meget hurtigt efter mødet er afsluttet.

Hvordan vi kan hjælpe?

Finsk er et af verdens sværeste sprog. I Finland tales der udover finsk også svensk. Selvom engelsk ligesom i Danmark generelt tales af størstedelen af befolkningen, er det for dig som forretningsperson yderst vigtigt at få oversat dokumenter, såsom investeringsanmodninger, handelsaftaler, regler og arbejdskontrakter til og fra finsk. For at være helt sikker på at din handel med finnerne bliver en succes, er det også meget vigtigt, at dine dokumenter bliver oversat af folk som kender både sproget, men som også lever i den finske kultur. Naturligvis vægter vi hos Hurtigoversætter hastigheden meget højt, men kvaliteten af oversættelsen prioriteres ligeledes. Du er i fokus hos os, og hvis du ønsker at få oversat et dokument til eller fra finsk, er du det helt rette sted! Vi har et netværk 4000 oversættere, som oversætter mellem mere end 150 forskellige sprog. Vi behandler dig altid som værende unik, med en unik opgave der skal løses af os. Vi tager udgangspunkt i, hvilken type tekst der er tale om, hvornår, og hvordan, oversættelsen skal bruges.
Hvad enten det er juridisk, kommercielt, medicinsk eller af anden type, kan vi altid oversætte dit dokument lynhurtigt! Så når du skal indgå forretningsaftaler i Finland er det, Hurtigoversætter som du skal kontakte!

Ring eller send os en e-mail nu, og modtag med det samme et tilbud fra en af vores Project Managers.

2016-12-29T16:48:02.5906777Z
Olivier Falk-Rønne
Vil du vide mere?

Stil dine spørgsmål direkte til denne specialist.

Send Olivier en e‑mail
American Translators Associations logoEUATC og VviN’s logoProz’ logoDIN CERTCO’s logoKiva supporter-logo
Professionelle oversættere foretrækker vores oversættelsesbureau. Hurtigoversætter er erhvervsmedlem hos det førende, globale oversætternetværk, ProZ, hvor 42 oversættere har tildelt os en score på 5,0 ud af 5.