Hurtig
oversætter
Kundens Behov - Vores Fokus
Kundens Behov - Vores Fokus

Eiffeltårn

Kontakt os gerne for flere gode råd om forretningslivet i Frankrig

Gode tips til din forretningsrejse i Frankrig

Den mest udsøgte mad i verden, klassisk ballet og teater, Peugeot og Chanel. Det er alle skønne sager, som hver især fortæller lidt om hvordan det franske folkefærd elsker at leve! Hele verden ved at franskmændene er de store livsnydere, det er deres franske cuisine, udover så meget andet, et tydeligt symbol på.

Skal du til at drive handel med franskmændene, så burde du først og fremmest tage udgangspunkt i dig selv. Hvilke forestillinger gør du dig om selve landet, og hvad med den fine franske kultur som du har hørt så meget om? Et vigtigt spørgsmål er, om du mon blot har forestillinger eller nærmere fordomme overfor Frankrig? Kulturforskellene mellem franskmændene og danskerne bliver nemlig ofte overdrevet, selvom der generelt er flere ligheder end der er forskelle. Det franske marked er dog alligevel anderledes, og man skal sætte sig nøje ind i de særpræg, hvis man vil sikre sig et succesfuldt forretningsforhold. Vi giver dig vores bedste tips til, hvordan du opbygger lige netop sådan et forhold til din franske forretningspartner!

Om Frankrig

Frankrig er Europas største land, men er også et af de mest berømte lande i verden, og er nok mest kendt for ’verdens mest romantiske by’, Paris. Ikke mindst er Frankrig kendt for sine mange indflydelsesrige forfattere og kunstnere. Sammen med den Franske Revolution, fik disse nemlig stor betydning for samfundstænkning, og samfundsudvikling i hele Europa. Siden det 17 århundrede har Frankrig haft de mest indflydelsesrige personer. Eksempelvis, Descartes, Pascal og Sartre, var alle tre store vigtige filosoffer og eksistentialister.

Frankrig har en fremragende og yderst veludviklet industrieløkonomi, samt landbrugssektor. De væsentligste erhvervsaktiviteter er informationsteknologi, bilproduktion, elektronik, luftfart, modeartikler, kemikalier, samt lægemidler.

Det franske styre er centralistisk med hovedsæde i hovedstaden, Paris. Landet består af 22 kontinenter, med et befolkningstal på 65, 7 millioner. Befolkningen er meget bred etnisk set, hvilket bl.a. afspejler, at landet har været en kolonimagt.

Franskmændene-anderledes?

Husk at alt forholder sig anderledes end du er vant til, i Frankrig. Det er anderledes, men i den grad også meget interessant. Respektér f.eks. at forretningsatmosfæren er en smule mere patriarkalsk end vi i Danmark er vant til. Dette betyder ikke at det franske samfund er imod ligestilling, tværtimod! Efter første verdenskrig, oplevede landet i massalt stigende omfang, at kvinder kom ud på arbejdsmarkedet. De overtog nemlig deres mænds job, da mændene skulle tjene deres værnepligt. I 2011 vedtog den franske regering en lov der forpligtede store firmaer at forøge deres kvinder i lederstillinger til 40 %, i løbet af en periode på seks år.

Det handler endvidere om, at opbygge et tillidsforhold, før du begynder at tale om forretninger. Dette tager sin tid, men for din franske partner, er det helt normalt. Gør derfor meget ud af at fortælle hvem du er, hvad du kan og hvad du kommer med. Hierarki spiller for din franske forretningspartner en langt væsentligere rolle end du er vant til, forklar derfor den rolle du selv spiller i dit firma. Det er normalt at ligesom i Danmark, en beslutning bliver taget i fællesskab, men i sidste ende er det den overordnede- og kun den overordnede der tager den endelige beslutning. Så sørg for at du til at starte med, er klar over lige netop hvem denne person er. Det er yderligere meget normalt at man tager sig god tid, og er grundig med tingene i Frankrig. I Danmark går vi lidt hurtigere til sagen, husk derfor at være tålmodig, og vis gerne at du er det.

Franskmændene er ofte ret ’large’ hvad angår punktlighed, men de forventer af dig som værende deres forretningspartner, at du kommer til den aftalte tid. Brug formel tiltale, indtil forretningspartneren bruger dit fornavn, og sørg for at være formelt påklædt til alle møderne. Øjenkontakt, et fast håndtryk til alle som sidder til mødet, i begyndelsen og i slutningen af mødet, er almen etikette og bør naturligvis ikke undlades. Hvis du er så heldig at blive inviteret til private sammenkomster, så husk værtsgaven. Mest almindeligt er en flaske vin, og skulle dit valg falde på vin, sørg da for at du vælger en af bedste kvalitet.

Parlez-vous Français?

Det er ingen hemmelighed at franskmændene ikke er så optimistiske ved at tale andre sprog end deres eget. Du bør dog vide at du ikke skal være bekymret for mulige sprogbarrierer. Mange franskmænd taler engelsk, selvom det er i et mindre omfang end os i Danmark. Husk at så længe du kan tilbyde et kvalitetsprodukt, og din franske forretningspartner kan se mulighederne i dit produkt, så opstår der højst sandsynligt, et positivt forretningsforhold. Det er ganske enkelt! Du kommer også rigtig langt med din professionelle og rolige adfærd, som viser din potentielle partner, at du har styr på tingene.

Dermed ikke sagt at engelsk klarer det hele. Sproget er begyndt at bryde mere frem bland den yngre generation, men det er altid imponerende og yderst positivt for det forretningsforhold man er ved at skabe, at man viser sin partner, at man har taget sig den tid at lære bare en smule fransk. Det lyder måske svært, men tro det eller ej- bare et par gode sætninger, selvom du læser dem op fra et stykke papir- kan gøre underværker! Det er meget normalt at man kan gennemføre især de indledende kontakter mellem et fransk og et dansk firma, på fransk. Herefter behersker franskmændene som regel tilstrækkelig engelsk til at kunne fortsætte og udvikle et succesfuldt forretningsforhold. Husk at du helst ikke selv begynder en samtale på engelsk, med mindre din partner selv begynder at tale engelsk.

Det er en yderst god ide at få oversat alle dine, breve, e mails, og andre korrespondancer samt dokumenter til og fra fransk. Tænk på hvor vigtigt det er for din handel, at alt er oversat til 100 % korrekt sprog! Det er altafgørende for at dine forretninger bliver vellykkede, og for os er det ganske enkelt det som vi foretager os hver eneste dag! Vi har nemlig de bedste oversættere, som vi vælger med omhu. Uddannelsesbaggrund, bopæl, samt erfaring er alle vigtige faktorer når det kommer til oversættelse. En oversætter skal med andre ord passe til lige netop din opgave. Vores oversættere bor over hele jordkloden, hvilket betyder at de arbejder i forskellige tidszoner, samt i weekenden. Vi elsker desuden hastesager, og der er ganske enkelt ikke en opgave vi ikke kan påtage os! Send os din forespørgsel i dag, og vi vil vende tilbage til dig med et tilbud indenfor blot en time!

Tag kontakt til os lige nu.

2016-12-29T16:48:37.0489272Z
Jens Tandberg
Vil du vide mere?

Stil dine spørgsmål direkte til denne specialist.

Send Jens en e‑mail
American Translators Associations logoEUATC og VviN’s logoProz’ logoDIN CERTCO’s logoKiva supporter-logo