Hurtig
oversætter
Kundens Behov - Vores Fokus
Kundens Behov - Vores Fokus

Værd at vide hvis du skal gøre forretninger i Italien

Danmark gør flere internationale forretninger i dag, end nogensinde. Du er sandsynligvis klar over hvordan du begår dig i et marked du selv har valgt, men nedenstående skal du til at læse vores råd til hvordan du gør det bedste førstehåndsindtryk på din italienske forretningspartner. Hermed kan du nemlig sørge for det mest vellykkede foretningsforhold.

Italiensk oversættelse

Kontakt os for din oversættelse til og fra italiensk!

Italien

Støvlelandet, som Italien også bliver kaldt, grundet dets støvleagtige form på atlasset, er et helt specielt land. Det er kendt for byen Rom og dens historiske tid. Den Romerske civilisation og kultur bredte sig ud til verden og tog områder såsom, retsvidenskab, sprog og litteratur, samt ingeniørvidenskab og arkitektur med sig. Disse områder har alle dannet selve grundlaget for den moderne vestlige verden.

Udover at Italien er verdens førende vinproducent, rummer landets køkken yderligere en masse af de delikatesser, som dagligt havner på danskernes spisebord. Italien er også kendt for at være indehaver af verdens bedste modeindustri. Landet er en af verdens førende eksportlande, af tekstiler, mekaniske maskiner, biler, transportmidler, kemiske produkter, madvarer, og vin. Sidst men ikke mindst, er italienerne kendt for deres enorme generøsitet og udadvendthed. Læs mere om hvordan du møder italienerne!

La bella figura

Du har måske på fornemmelsen at du kender den italienske kultur bare lidt, men hvem er din potentielle forretningspartner, og hvad forventes der af dig ved jeres første møde?

Bag den hyggelige, og jordnære mentalitet som italieneren udstråler, gemmer der sig ofte en benhård forretningsmand, som er fokuseret på priser og handelsbetingelser. Men lige så vigtigt er det altså at italienerne kan lide din karakter. For noget der generelt er meget specielt ved italienerne, dog ikke for os danskere, men som du burde tage til dig, er at de ofte er meget interesseret i dig som værende person. Dette fortæller dem nemlig hvordan du er som kommende forretningspartner. ”La bella figura”- eller ”den gode fremtoning” er derfor meget vigtig. Prøv at fremstå meget imødekommende og venlig, især når du pludselig bliver stillet en masse personlige spørgsmål af din forretningspartner, som du lige har mødt. Husk at være dig selv, men husk også at du har med en person at gøre som lever i en anden kultur end den kultur du selv lever i. Tro ikke at du hurtig skal komme til sagen, med italienerne, tværtimod! Du gør godt i at tale langsomt, og forklare det produkt du prøver at sælge, eller hvilken som helst interesse du har, og tage dig yderst god tid. Med en ’kort og kontant’ måde, kommer man desværre ikke langt med italienerne, da dette viser manglende interesse, eller i værste fald, at du ikke har særlig meget at byde på.

Det er ikke en hemmelighed at italienerne er meget fokuseret på påklædning, hvilket viser status og klasse. Du gør derfor godt i at overveje indholdet af din garderobe, inden du drager afsted til det mest chikke land i Europa. Dette betyder meget for det indtryk du vil gøre på italienerne. Almen etikette såsom et fast håndtryk og øjenkontakt, er ligesom i Danmark underforstået. Undgå uformel tiltale, i hvert fald indtil at din partner selv kalder dig ved navn.

Skulle du være så heldig at møde italieneren under frokosttid, og endnu bedre-ude i det fri- så grib chancen, og gør dit bedste! Mad er nemlig for italieneren, noget der associeres med godt selskab og samvær, med venner og familie. Her vil du træffe din forretningspartner mere afslappet, og mere personlig, hvilket skaber et bedre forretningsforhold, mellem jer.

Sproget

Tro ikke at du kommer meget langt med blot dit engelsk, i Italien. Italiensk tales af mere end 70 millioner modersmålstalende, og yderligere 14 millioner der bruger det som andetsprog, rundt omkring i verden. Det er et af de mest dominerende sprog i Europa, og kun den yngre befolkning kan som regel tale engelsk. Det bedste råd er at få oversat alle dine dokumenter, såsom handelsaftaler og kontrakter til italiensk. Udover dette, er det naturligvis underforstået, at du forstår de dokumenter som du modtager fra din forretningspartner, om de så er på engelsk eller italiensk. For at dit budskab formidles på den bedst tænkelige måde, og således gør din handel med italienerne til den bedste, har du brug for et oversættelsesbureau som forstår at opfylde dine ønskede resultater. Det er netop derfor at du skal kontakte Hurtigoversætter. Vi tager os af alle de oversættelser du kommer til at få brug for, før, i løbet af, og efter dine forretninger med italienerne. Det er en ære for os, at tage imod din opgave som vi ser som værende unik. Vi gør vores bedste for at udvælge en af vores oversættere, som ikke blot behersker sproget flydende, men også lever og ånder i Italien. Vores oversættere har den nødvendige uddannelsesbaggrund, og erfaring, og arbejder endvidere rundt omkring i verdenen. Dette sørger for at vi kan levere, en oversættelse til hver en tid! Så hvad enten dit dokument skal oversættes til italiensk, engelsk, eller et hvilket som helst andet sprog, er du det helt rette sted med Hurtigoversætter.

Kontakt os nu, og modtag et uforpligtende tilbud på oversættelse af jeres tekst.

2016-12-29T16:49:17.4876826Z
Olivier Falk-Rønne
Vil du vide mere?

Stil dine spørgsmål direkte til denne specialist.

Send Olivier en e‑mail
American Translators Associations logoEUATC og VviN’s logoProz’ logoDIN CERTCO’s logoKiva supporter-logo