Russiansymbols

Kontakt os for oversættelse til og fra russisk!

Gode tips om at gøre forretninger i Rusland

Om Rusland

De fleste af os tænker hurtigt på mafiakultur og spionage, samt unge piger der desperat vil giftes med europæiske mænd, når vi taler om Rusland. Landet er dog noget helt andet, og der er ingen der nogensinde har været i Rusland, og er vendt tilbage med de samme tanker omkring dette interessante eventyrland. Tværtimod!

Rusland er verdens største land, og med en befolkning på 145 millioner, og med en af verdens travleste trafikker, kan man forestille sig hvorfor at landet er kendt for at være et af de mest forurenede. Samtidigt er metroen i Moskva, den smukkeste metro i hele verden, og er i den grad et besøg værd. Den er nemlig, i sig selv, et helt kunstværk, som man vil nyde at rejse til og fra.

Landet er en perfekt match for de danske eksportvirksomheder, da det har et marked i konstant udvikling. Middelklassen er meget købestærk og dermed meget interesseret i vestlige varer. Arealmæssigt og demografisk er Rusland Danmarks største nærmarked. Det er spændende at tænke på at de fleste virksomheder som har været etableret i Rusland igennem flere år, mener at landet er blandt deres tre største vækstmarkeder. Endvidere er det deres mest profitable eksportmarkeder. Dette er egentligt meget logisk, når man tænker på at Rusland, var en del af Sovjet i 70 år, og at kvalitet og god service ikke var noget man kendte til. Nu er der opstået en behovsdrevet efterspørgsel, og russerne vil meget gerne betale en høj pris for en god kvalitet. Dette passer godt til danske virksomheder, da deres kendetegn er høj kvalitet. Rusland udvikler sig især i transport og energisektoren, fødevarer, forbrugsvarer, landbrug, bygge og IT.

Det er meget vigtigt at man er klar over præcis hvad man vil, og hvem man vil henvende sig til, når man drager afsted til det smukke, kontrasterende både europæiske, men også asiatiske land. Der er store forskelle på danskerne og russerne, både kulturmæssigt, men også forretningsmæssigt. Lærer man hvordan man skal omgås russerne, allerede ved første møde, kan man sikre sig at man får et godt, og solidt forretningsforhold. Hos Hurtigoversætter.dk har vi årevis af erfaring med Rusland, vi giver dig her vores bedste råd, kort og godt. Disse råd er til brug når du skal indgå forretninger med russerne, og vil være sikker på langvarig succes!

Hierarkisk system

I Rusland er det almindeligt at systemet er meget bureaukratisk, og hierarkisk. Chefen i en virksomhed, er ret typisk, den mest overordnede der har det sidste ord. Denne har typisk alt at skulle have sagt, og træffer alle beslutninger selv. Det er vigtigt at du gør et godt indtryk på chefen, med det samme. Der hersker generelt en meget stor kløft mellem velhavende folk, og mindre velhavende. Når man har penge i Rusland, har man også status, hvilket er altafgørende. Denne store forskel mellem mennesker, skal man være forberedt på, når man kommer fra et mere ligeværdigt samfund som det danske.

Dit første møde med din russiske forretningspartner

Du møder vedkommende, med et fast håndtryk, øjenkontakt, og tro det eller ej- vil vi ikke anbefale dig at smile som du ellers er vant til det. Tværtimod, det er ikke normalt at man smiler til ubekendte i Rusland, og slet ikke under seriøse møder, som lige netop dette forretningsmøde. Udover at være professionel, skal du altså være meget seriøs, under et forretningsmøde med russerne. Det kan sagtens være at selvsamme person, opfører sig meget anderledes, hvis du møder ham om aftenen, under mere afslappede forhold, og med en vodka i hånden. Dette er fint, men som hovedregel, skal du vise at du er meget pålidelig. Dette viser du ved ikke at smile for meget, og f.eks. ikke komme med vittigheder, eller tale useriøse sager. Vittigheder skal i øvrigt som regel helt undgås, da russernes humor naturligvis er meget anderledes end den danske.

Når du har mødt din forretningspartner, et par gange, vil du opdage at det du troede var kold og måske lidt fjendtlig mentalitet, gemmer der sig en højtuddannet og meget reflekterende person, som bl.a. elsker kunst og poesi, og som er enormt gæstfri. Du æres, som værende gæst, så husk at tage en gave med, meget gerne medbragt hjemme fra, og meget gerne en gave der måske bærer en vis dansk tradition, eller historie med sig. Ligesom du selv er vant til, er aftale, altid aftale. Selv sygdom kan i nogle tilfælde ikke være en god årsag til ikke at dukke op til et møde.

Et godt råd er aldrig at vise svaghed overfor din russiske forretningspartner. Russerne holder af selvsikre mennesker, der helt præcis ved hvad deres formål er. Dette skal du vise din forretningspartner, med det samme.

Det er en gammel russisk skik, at man skåler og holder en tale, så husk at tage en flaske russisk vodka med, så du kan skåle når dine forretningsaftaler er gået igennem.

Du har brug for os!

Det russiske sprog er et af verdens mest komplekse sprog. Det er yderst vigtigt for dine forretninger, at der ikke opstår misforståelser mellem jer. Selvom mange i Rusland taler engelsk, er det meget sandsynligt at din forretningspartner ikke behersker andet end russisk, og tysk. Du vil få brug for professionel oversættelse, af alt fra visitkort til forretningsaftalerne, sort på hvidt. Dette klarer Hurtigoversætter nemt for dig, som regel indenfor blot et par dage! Vi hedder Hurtigoversætter med god grund, og vi lever altid op til vores navn. Vi har kun højtuddannede oversættere, som vi overlader dine projekter til. Vores oversættere arbejder desuden i forskellige lande, og derfor i forskellige tidszoner, hvilket gør at din oversættelse altid lynhurtigt er klar til brug, selv i weekender!

Vi er de bedste til det vi gør, og vi garanterer at du opnår fuld tilfredshed hvis du samarbejder med os! Tag kontakt til os nu.

Vi ønsker dig rigtig god vind med forretningerne i Rusland!

2016-12-30T10:45:38.2992506Z

Olivier Falk-Rønne
Vil du vide mere?

Stil dine spørgsmål direkte til denne specialist.

Male83950
customer service
American Translators Associations logoEUATC og VviN’s logoProz’ logoDIN CERTCO’s logoKiva supporter-logo