Hurtig
oversætter
Kundens Behov - Vores Fokus
Kundens Behov - Vores Fokus

Gode råd når du skal gøre forretninger i Sydafrika
Om at gøre forretninger i Sydafrika med Hurtigoversætter

At gøre forretninger i Sydafrika. Udfyld nu tilbudsformularen, og modtag straks et tilbud på din oversættelse! Du kan også sende os en e-mail

Sydafrika- et land med potentiale? I den grad! Danmarks vigtigste handelspartner på det afrikanske kontinent, er netop Sydafrika. Produkterne som eksporteres fra Danmark, er bl.a. maskiner, medicin, frugt, grøntsager, kød, samt mejeriprodukter.

Sydafrika er det rigeste land i hele Afrika, og pga. den stærke finansielle sektor, samt den gode infrastruktur i landet, tilbyder det en bred vifte af muligheder for potentielle iværksættere. At sætte en virksomhed i gang i Sydafrika, eller at indgå forretninger med en sydafrikansk virksomhed, er altså en rigtig god ide, og en endnu bedre investering! For at give dig et lille indtryk af, hvad du kan forvente, når du gør forretninger i Sydafrika, følger her nogle af Hurtigoversætters bedste tips. Disse råd, er gode at have med, så du ikke føler dig på bar bund, når du mødes med din sydafrikanske forretningspartner.

Tip 1: Bureaukrati

En arbejdstilladelse er påkrævet ved lov for at komme i gang som iværksætter i Sydafrika. Ansøgningsprocedurerne er en længere proces hvilket skyldes bureaukrati og korruption. En jurist, der er bekendt med de gældende love og regler kan gavne her. Det handler endvidere om at væbne sig med noget tålmodighed, når man skal indgå aftaler med sydafrikanere. Det herskende bureaukrati forårsager mange forsinkelser, samt tab af tid, hvilket du på forhånd kan forberede dig på, således at din kostbare tid ikke spildes. Et godt lokalt netværk er derfor til din fordel, ligesom kendskab til f.eks. banksektoren. Brug evt. den danske ambassade til at finde kontakter, og dermed udvide dit netværk.

Tip 2: Middelklassens vækst

Siden afskaffelsen af apartheidstyret, har der været en stærk vækst i den erhvervsaktive sorte middelklasse. Man har med andre ord, forsøgt at råde bod på konsekvenserne af apartheidstyret via positiv særbehandling af sorte i erhvervslivet. Den mest gennemgribende måde har været ved at indføre et pointsystem kaldet 'Broad Based Black Economic Empowerment'-programmet (BBBEE). BBBEE-programmets formål har været at øge antallet af borgere der tidligere i erhvervslivet har været dårligt stillet.

Tip 3: Investering i forretningsforbindelsen

Tillid vægtes ligesom i Danmark, meget højt af sydafrikanerne. Den største del af forretningskulturen består netop af gensidig respekt, og tillid til hinanden. Men at opbygge et forhold der er baseret på tillid, er ikke noget der sker fra dag til dag, her gælder det om at være meget tålmodig. Invester i forholdet. Personlige møder, foregår oftere på en lokal restaurant, end i et hjemligt miljø, eller på kontoret.

Tip 4: Social rolle i samfundet

En virksomhed i Sydafrika bedømmes ikke blot på kunnen, innovativ magt og produkter, men også på virksomhedens sociale ansvar. Investering i den lokale befolkning er bl.a. meget godt, og omfatter f.eks. uddannelse til folk, samt knowhow der viderebringes.

Tip 5: Kulturel baggrund og historie

Den kulturelle mangfoldighed i landet gør det nødvendigt at man fordyber sig i de forskellige baggrunde og i landets historie. Kultur og religion er tæt forbundet, og bør undersøges i dybden, således at man undgår misforståelser, og dårlige vittigheder. En sydafrikaner der kan mærke at du har ydet en indsats for at lære noget om landet og dets folk, er mere tilbøjelig til at gå videre med dig, som forretningspartner. Omvendt vil personen hurtig spore at du intet ved om landet og dets kultur, hvilket giver et dårligt indtryk, og ender med at din potentielle forretningspartner, ikke vil have et samarbejde.

Tip 6: Hierarkiet i erhvervslivet

Toppen af virksomheden tager alle beslutninger. Det er yderst vigtigt at du er helt overbevist om at du har med den overordnede at gøre, før du indgår forretningsaftaler. Omvendt forventes det nemlig af dig, at du tager passende overordnede beslutninger uden videre drøftelse, hvis du har en virksomhed i dette land. Antallet af kvinder i lederstillinger er stadig noget der er sjældent, men det forekommer.

Tip 7: Dresscode

Påklædningen er meget formel. Du gør derfor godt i at se professionel, og pæn ud, hvad enten du er mand eller kvinde. Et jakkesæt, eller pæn kjole, og ikke for mange smykker, så går man aldrig galt i byen!

Tip 8: Kommunikation

Oversættelsesbureau Hurtigoversætter når du skal indgå forretninger i Sydafrika

Vores Project Managers hjælper dig gerne videre med oversættelse, som skal bruges i, eller til Sydafrika.

Humor bruges af de fleste mennesker til at bryde spændingen, og du må da gerne bryde spændingen med lidt let humor. En almindelig fejl, som de fleste begår når de gør forretninger med Sydafrika, er, at de ikke har med professionel, og korrekt oversættelse at gøre. Selvom hovedsproget i Sydafrika er engelsk, er det vigtigt at oversætteren har sat sig ind i din teksts indhold, og har nok erfaring på dit fagområde. Kun således kan en oversættelse af din tekst til engelsk, eller afrikaans være lokaliseret, så dit budskab bliver genskabt, på den bedst tænkelige måde. Hurtigoversætter kan være til tjeneste med oversættelse til og fra engelsk, eller afrikaans. Vores oversættere er helt unikke, da de arbejder overalt i verden, hvilket gør enhver deadline mulig. De er højtuddannede folk, som har erfaring inden for netop dit fagområde. Det er en garanti du får af os, således at du kan koncentrere dig om dine forretninger, og opbygge et tillidsforhold til din forretningspartner.

Kontakt os i dag, for den bedste professionelle oversættelse. Du vil få et tilbud tilsendt, som vi har tilpasset helt til din unikke opgave.

Vi ser frem til at samarbejde med dig, og takker på forhånd fordi du har læst denne side!

2016-12-30T10:47:06.7498007Z
May-Linn Anker Andersen
Vil du vide mere?

Stil dine spørgsmål direkte til denne specialist.

Send May-Linn en e‑mail

Det er udfordrende tider for mange af vores kunder, såvel nye som faste. Vi står klar til at tænke med jer og finde gode og effektive løsninger for alle jeres oversættelsesbehov, og vi holder åbent som normalt.

American Translators Associations logoEUATC og VviN’s logoProz’ logoDIN CERTCO’s logoKiva supporter-logo
Professionelle oversættere foretrækker vores oversættelsesbureau. Hurtigoversætter er erhvervsmedlem hos det førende, globale oversætternetværk, ProZ, hvor 43 oversættere har tildelt os en score på 5,0 ud af 5.