Hurtig
oversætter
Kundens Behov - Vores Fokus
Kundens Behov - Vores Fokus

Værd at vide når man skal gøre forretninger i Sydkorea

Oversættelsesbureau Hurtigoversætter.dk!

Kontakt os nu, og tal med en af vores Project Managers.

Sydkorea har på blot få år forvandlet sig fra et af de fattigste lande, til en stor økonomisk succes. For Sydkorea er i dag den 15. største økonomi på verdensplan, og uddannelse, innovation og forskning har en meget høj politisk prioritet. Når en virksomhed skal gøre forretninger med udlandet, er der ofte mange udfordringer de konfronteres med. Tænk på sprogbarriere, kulturforskelle, og i det hele taget bare andre normer, sædvaner og værdier. Det som for dig i Danmark, er ganske normalt er måske for en anden i Sydkorea helt uhørt. En kommentar som fra din side var ment som en vittighed, kan erfares som værende helt ubehøvlet for en koreaner. Derfor er det vigtigt at man sætter sig bare lidt ind i historien, kultur og især forretningskulturen der hører til det land man skal til at gøre forretninger med. Ofte vil du allerede 3 timer efter du er landet i det pågældende land, befinde dig i et møde. Det forretningsmøde som højst sandsynligvis er det vigtigste. Derfor er det vigtigt at du er velforberedt på dette møde, og velforberedt på at lære din forretningspartner bedre at kende. For at hjælpe dig godt på vej med dette, har vi puttet nogle af vores bedste tip ind i denne artikel, således at dine forretninger helt sikkert vil blive vellykkede!

Punktlighed

At du kommer til tiden er yderst vigtigt. Dette er ikke altid nemt i en travl trafik som i en storby som Seoul, men dette skal du være forberedt på. Kom hellere 10 minutter for tidligt, end 5 minutter for sent. Sørg for at du har med den rette person at gøre, allerede til at starte med. Status og hierarki er nemlig meget vigtigt i Sydkorea, du gør derfor godt i at forhandle direkte med den overordnede i firmaet, hvis dette er muligt. Man bruger formel tiltale, og du bør derfor nævne efternavnet, indtil din forretningspartner har givet udtryk for andet. Stræb efter et godt personligt forhold til din forretningspartner. Tillid er nemlig noget koreanerne vægter meget højt. Når de føler at de kan stole på dig, vil de hellere end gerne gøre forretninger med dig!

Vær tålmodig

Du skal ikke regne med at der hurtigt gøres forretninger med koreanerne. Tværtimod, det tager den tid det tager, og tålmodighed er en dyd. Der vil typisk være meget plads til small talk, personlig samtale, og generelt bare plads til at man kan lære hinanden at kende som værende forretningspartnere. Det skal ikke overraske dig hvis i først får forhandlet forretninger, i løbet af det andet eller selv tredje møde! Koreanerne påskønner desuden, at man viser interesse i deres virksomhed, men også personligt. Med andre ord, behøver du ikke at holde tilbage med kommentarer og komplimenter omkring personlige emner såsom familie, hobbyer, samt andre interesseområder. Disse emner kan koreanerne, i modsætning til andre, godt lide at tale om.

Vær generøs

og uddel gerne gaver. For det at uddele gaver er, og bliver en meget vigtig social gestus, som vil bringe jeres forretningsforhold til et højere niveau. Sørg for at du har medbragt nok gaver til alle, du skulle nødig bringe dig selv i forlegenhed. Souvenirs er altid en vinder hos koreanerne, der typisk også vil uddele gaver. Åbn ikke gaven foran din forretningspartner, men vent hellere til senere.

Slap af

For dette er en vigtig del af jeres forhandlinger i Sydkorea. Tag imod invitationer, hvis du skulle være heldig at modtage en, eller inviter selv til et socialt arrangement. Dette værdsættes af din forretningspartner, og forstærker desuden dit netværk.

Forsøg aldrig at skynde på din forretningspartner, da dette ikke virker med sydkoreanerne. Tværtimod, bør du have tålmodighed til at din forretningspartner selv tager initiativet til at starte forhandlinger, underskriver, etc.

Sproget

For sprog er en helt essentiel del af dine forretninger med sydkoreanerne. Forhandlingerne bliver vellykkede hvis du viser din forretningspartner, at du har gjort dig ulejligheden for at lære bare et par sætninger på koreansk. Derudover bør du få oversat alle dine dokumenter vedrørende jeres forretninger, af et professionelt oversættelsesbureau som Hurtigoversætter. Lad os tage os af dine oversættelser, vi klarer nemlig alle slags dokumenter, og alle slags deadlines. Vores oversættere er højtuddannede og de befinder sig over hele verden, i forskellige tidszoner. Således kan vi altid sikre dig en oversættelse når som helst du skal bruge den. Vi stopper ikke før du er 100 % tilfreds.

Du kan sende dit dokument til os, eller du kan udfylde tilbudsformularen og modtage et tilbud på oversættelse, indenfor blot 1 time! Nemmere bliver det ikke!

2016-12-30T10:47:46.5207533Z
Mariell Karlsen Bakke
Vil du vide mere?

Stil dine spørgsmål direkte til denne specialist.

Send Mariell en e‑mail
American Translators Associations logoEUATC og VviN’s logoProz’ logoDIN CERTCO’s logoKiva supporter-logo