Værd at vide når man skal indgå forretninger i USA

Hurtigoversætter klarer alle dine oversættelser!

Kontakt os nu for yderligere information!

”Life, liberty and the pursuit of happiness”. Disse ord kommer fra James Truslow Adams bog ’’The Epic of America’’ fra 1931, og citatet fortæller noget om den generelle mentalitet i Amerika, som lærer os, at alle har en ærlig chance for at søge lykken her. Det er landet, hvor alt kan lade sig gøre, og hvor alt lader sig gøre, desuden hvor enhver har chancen for at udnytte sine talenter optimalt.

Ingen verdensdel er så berømt og velkendt som USA. Hvad enten som værende verdens største filmproducent, eller blot fordi vi har med den vigtigste stormagt i verden at gøre. En politisk beslutning, der skal tages af Præsident Obama, eller opfindelsen af helt nye og cool trends. Det er noget alle spændt sidder og venter på. Denne verdensdel, som er den ældste konstitutionelle republik, og det tredjestørste land i verden, er et perfekt sted at drive handel i. For hvor kan man ellers møde så bredt et marked med uendelige muligheder, i så sprudlende en verden?

Doing business

Danmark og USA har et udmærket handelsforhold. Der er nogle vigtige punkter, man bør have på plads, og undersøge lidt nærmere for at sikre sig en god handel med amerikanerne. Bland andet er det godt at vide noget om deres mentalitet, både som forretningspartnere, men også derudover. Amerikanerne er kendt for deres iværksætterånd, og gåpåmod. De har overraskende meget selvtillid, især forretningsmæssigt. Amerikanerne forbliver enormt optimistiske, også selvom der er tale om konkurs. Drivkraften er for amerikanerne meget høj, og man er ikke bange for at tage chancer. Det anbefales, at man generelt er meget hurtig i sin beslutningstagen, samt at man med det samme tager stilling til forretningsaftaler, da der er tendens til lynhurtig markedsføring.

Frem med snakketøjet og skriveblokken! Man skal nemlig forholde sig meget aktivt under et møde, og deltage mundtligt såvel som skriftligt. Yderligere skal man være god til at rose et produkt til skyerne, hvilket naturligvis viser, at man selv er overbevist om kvaliteten af ens eget produkt. Det er godt at tage imod invitationer til konferencer, eller lignende sociale arrangementer, skulle man være så heldig at modtage dem. Dette er nemlig en chance for at komme ud blandt folk, som man i sin vildeste fantasi aldrig troede, kunne blive en potentiel forretningspartner.

Etikette

Når så meget er sagt om amerikanernes mentalitet, er det jo også vigtigt at tage stilling til hvordan man selv vil fremstå hos handelspartnerne. Dette kan man først tage stilling til når man har begået sig blandt amerikanerne, og har ’set sig lidt omkring’. Amerikansk kultur er i høj grad præget af den uafhængige koloniseringskultur, som kom fra de indfødte indianere samt latinamerikansk kultur. Endvidere har immigration til USA fra Europa, Afrika, og senere hen Asien medbragt stort set det som i dag kaldes ’’amerikansk kultur’’. Der er en enorm mangfoldighed i USA, og dette har resulteret i det, som amerikansk kultur handler om: høflighed, respekt, frihed, samt realiseringen af ens drømme.

Der gælder naturligvis et par etiketteregler, ligesom i Danmark. Et fast og professionelt håndtryk, som vi i også er vant til, men også en ualmindelig tendens til at ens navn bliver husket. Derudover er amerikanerne absolut ikke generte, og de fleste tøver ikke med at stille personlige spørgsmål, selv ikke under et forretningsmøde. Lige netop fordi amerikanerne generelt er meget udadvendte og positivt indstillede, skal man være lidt varsom, hvis man som dansker skal drive forretning med dem, da denne udadvendthed som regel hurtig kan misforstås og opfattes som stor interesse i en eventuel salgsaftale. Endvidere er det en selvfølge, at man har fuld forståelse for de aftaler, som man indgår, før man placerer sin underskrift et sted. Det er helt normalt, at man tager sig god tid, før man underskriver stort set hvilket som helst dokument.

Brug for hjælp?

Naturligvis vægter vi hos Hurtigoversætter hastigheden meget højt, men kvaliteten af oversættelsen prioriteres ligeledes. Vi sætter kunden i fokus, og hvis du ønsker at få oversat et dokument til eller fra amerikansk engelsk, er du det helt rette sted! Vi har et netværk på ikke mindre end 4000 oversættere, som oversætter mellem mere end 150 forskellige sprog. Der vil fra første kontakt med en af vores projektmanagere, være et tæt samspil, hvor vi ikke er tilfredse, før vi har leveret det ønskede resultat. Vi behandler hver en kunde som værende unik, med en unik opgave der skal løses af os. Vi tager udgangspunkt i, hvilken type tekst der er tale om, hvornår, og hvordan, oversættelsen skal bruges. Der findes ganske enkelt ikke en tekst, som vi ikke kan levere en oversættelse af. Så når du skal indgå forretningsaftaler i USA, og vil være sikker på den bedste og samtidig den hurtigst leverede oversættelse, er det helt klart Hurtigoversætter, som du skal have fat i!

Ring til os nu eller send en e-mail.

2017-12-29T14:32:22.2111346Z

May-Linn Anker Andersen
Vil du vide mere?

Stil dine spørgsmål direkte til denne specialist.

Female83950
customer service
American Translators Associations logoEUATC og VviN’s logoProz’ logoDIN CERTCO’s logoKiva supporter-logo