Hurtig
oversætter
Kundens Behov - Vores Fokus
Hurtig
Kundens Behov - Vores Fokus

Oversættelse til forskellige engelske dialekter

Oversættelse til engelsk i andre lande
I filmen Shall We Dance sang Fred Astaire og Ginger Rogers”You like tomato, I like tomato”. Astaire udtalte ”tomato” på amerikansk engelsk, og Rogers på britisk engelsk. De ønskede at understrege, at det er ligegyldigt, hvordan du udtaler tingene.

Dette er måske sandt i en kærlighedshistorie, som Shall We Dance, men for alle, der arbejder med tekst, er det vigtigt at have et ordentligt sprog.

Her får du en kort information om nogle forskelle mellem britisk engelsk, og amerikansk engelsk.

Engelsk er i dag verdens mest udbredte sprog, og tales af omkring en milliard mennesker. Der er mange dialekter i det engelske sprog.

Bare på de britiske øer, findes der walisisk, skotsk, og den irske dialekt - hver en dialekt med forskelle i udtalen. Dette er ikke tilfældet med det amerikanske engelsk.

Amerikansk og britisk grammatik og terminologi

Forskellene mellem sprogene er til de flestes forbavselse alligevel store. De kommer til udtryk både i stavning og grammatik. En forskel er eksempelvis hvordan navneord anvendes i flertal. Et fodboldhold er et kollektiv af individuelle spillere, og holdet bliver behandlet lige så på britisk engelsk, nemlig som en gruppe af mennesker – ”Denmark are the champion”. På amerikansk engelsk, er holdet et enkelt substantiv – ”Denmark is the champion”. Et andet eksempel er den britisk engelske stavemåde af visse ord: Harbour, Labour, Colour. På amerikansk engelsk, er disse samme ord stavet Harbor, Labor, Color, altså uden bogstavet u efter bogstavet o.

Nøjagtige og fejlfrie engelske oversættelser

Uanset om du ønsker at oversætte engelsk tilrettet et publikum i Australien, England, Wales, Skotland, Irland eller USA, har vi de kvalifikationer, du har brug for.

Hos Hurtigoversætter vil din oversættelse indeholde:

- Korrekt engelsk terminologi

- Lokaliseret tilpasning

- Den bedste oversætter med ekspertise i dit område

Med et globalt netværk af oversættere dækker vi de fleste geografiske områder. Vi har mange førstegangs-kunder, der engagerer os med tilbagevendende provisioner. Vores kunder varierer fra at være enkeltpersoner, til store virksomheder og organisationer.

Bed om et tilbud

I formularen til højre kan du udfylde dine oplysninger, samt vedhæfte din tekst, for at anmode om et tilbud. Hvis der er flere sider tekstmaterialer, kan du maile dem til os.

Vi gennemgår tekst(erne), og vil vende tilbage med et tilbud lynhurtigt. Derefter beslutter du, om du ønsker at acceptere tilbuddet eller ej. Vi kan næsten garantere dig, at du accepterer.

Hvorfor vente? Kontakt os i dag!

Ring til os

39 15 81 80 er det nummer, du kan ringe til hvis du har spørgsmål eller ønsker at vide mere om, hvad vi kan gøre for dig!

2016-10-18T13:26:32.9823631Z
Mogens Snedker
Vil du vide mere?

Stil dine spørgsmål direkte til denne specialist.

American Translators Associations logoEUATC og VviN’s logoProz’ logoDIN CERTCO’s logoKiva supporter-logo