Om det franske sprog

Fransk er et af de sprog, som stammer fra latin. Der refereres til disse sprog som romanske sprog. Fransk blev et vigtigt sprog i Afrika takket være de franske kolonier, som opstod i store dele af Afrika i 1800-tallet. Fransk var elitesprog i Europa igennem en meget lang periode. På det tidspunkt kom der mange franske ord ind i det hollandske sprog. Fransk er et af de seks officielle sprog i De Forenende Nationer og et af de 21 officielle sprog i den europæiske union.

Fakta om det franske sprog

Lande hvor der bliver talt fransk: Frankrig, Belgien, Luxembourg, Schweiz, Monaco, Canada og mange lande i Afrika.

Fransk er også officielt sprog i Frankrig, Algeriet, Benin, Burkina Faso, Burundi, Cambodja, Canada, Den Centralafrikanske Republik, Grand Comoro-Øerne, Congo-Brazzaville, Congo-Kinshasa, Djibouti, Ækvatorial Guinea, Gabon, Guinea, Italien (Aosta-dalen), Elfenbenskysten, Cameroun, Laos, Luxembourg, Madagaskar, Mali, Marokko, Mauretanien, Monaco, Nigeria, Senegal, Seychellerne, Chad, Togo, Tunesien, Vanuatu, USA (Louisiana), Vietnam og Schweiz.

Omkring 130 millioner mennesker har fransk som modersmål. Det Franske Akademi www.academie-francaise.fr opstiller regler for det franske sprog.

ca 80 millioner har fransk som modersmål

Send din tekst til os via e-mail.

I Frankrig bruger man det latinske alfabet, og sprogets afstamning kan beskrives som følger: Indoeuropæisk - Romansk- Gælisk. Et sprog som ligner fransk meget er korsikansk. Følgende sprog ligner i lidt mindre grad fransk: Italiensk, spansk, portugisisk, latin, romansk, papiamento.

Vil du gerne modtage et tilbud på oversættelse til fransk. Kontakt vores afdeling i København på telefonnummer: 39 15 81 80.

Eller vores afdeling i Århus 70 27 79 97.

Du kan også sende dit dokument til os via e-mail eller udfylde formularen til højre. Vi vil straks sende dig et konkurrencedygtigt tilbud.

2016-05-30T12:23:02.4497838Z

Joanne Mensink
Vil du vide mere?

Stil dine spørgsmål direkte til denne specialist.

Female83950
customer service
American Translators Associations logoEUATC og VviN’s logoProz’ logoDIN CERTCO’s logoKiva supporter-logo