Hvad er en TM?

Oversættelsesbureau Hurtigoversætter

Har du spørgsmål om TM systemer? Vores Project Managers besvarer dem gerne. Kontakt os i dag, og vi hjælper dig glædeligt videre!

TM står for translation memory, en såkaldt oversættelseshukommelse. I alt sin enkelthed betyder det, at kildeteksten og dens korresponderende oversættelse bliver gemt i sprogpar i en database. På denne måde kan oversættelsen altid kan genfindes og blive genbrugt af andre oversættere. Denne teknik reducerer arbejdstiden for oversætterne, og sparer dig dermed både tid og penge.

Derudover sikrer den, at du får ensartede oversættelser ved fremtidig brug. Ved brugen af TM kan fremtidige tekster, der skal oversættes, sammenlignes med indhold der i forvejen er blevet oversat og gemt i en TM. Identiske eller lignende tekstsegmenter vises i løbet af oversættelsesprocessen, og oversætteren bliver tilbudt forskellige forslag der kan bruges i oversættelsen. Takket være brugen af en TM, sikres teksternes ensartethed, da den samme oversættelse af termer og sætninger vil blive genbrugt selv i længere tekster. Det sparer også den tid oversættelserne tager.

Vores translation memories består af sprogpar. Der er en TM for både kildesprog, og målsprog. Vi har også udviklet personlige translation memories til vores kunder. På den måde kan vi sikre ensartetheden i fremtidige oversættelser, og garantere dig den højeste kvalitet som overhovedet muligt.

Vi bruger de nyeste oversættelsesprogrammer til vores oversættelsestjenester. Vor effektive brug af oversættelsessoftware garanterer ensartethed og omkostningseffektivitet også for dine fremtidige oversættelser. Brugen af oversættelsessoftware (TM) giver en konkurrencemæssig fordel: det reducerer oversættelsestiden, som efterfølgende reducerer prisen for oversættelse. Hvis dokumentet indeholder mange gentagelser af ord, får du rabat på oversættelsesarbejdet

Vores projektledere får regelmæssigt uddannelse og er eksperter i at oprette, analysere og vedligeholde oversættelsesdatabaser.

Lad os hjælpe dig! Ved du allerede hvad du har brug for? Så send os den tekst du vil have oversat, og du modtager et uforpligtende tilbud. Vi ser frem til at hjælpe dig med dit projekt!

2018-11-28T11:12:01.8746976Z

Mariell Karlsen Bakke
Vil du vide mere?

Stil dine spørgsmål direkte til denne specialist.

Female83950
customer service
American Translators Associations logoEUATC og VviN’s logoProz’ logoDIN CERTCO’s logoKiva supporter-logo