Hurtig
oversætter
Kundens Behov - Vores Fokus
Kundens Behov - Vores Fokus

Flamsk- sprog og dialekt

Flandern

Flandern, markeret i rødt. Vi kan nemt skelne mellem de forskellige nederlandske sprogvarianter. Velkommen, til at anmode om et tilbud ved at udfylde formularen til højre, eller ved at e-maile os. Så får du et tilbud fra os, i dag!

Flamsk, er en hollandsk dialekt fra et kulturelt synspunkt. Men ser man på det fra et lingvistisk perspektiv betragtes det som et beslægtet sprog.

Flamsk bliver opdelt i vestflamsk (West Vlaams), og østflamsk (Oost Vlaams).

Vestflamsk tales i det vestlige Flandern, og de tilgrænsende områder i Frankrig. Østflamsk tales i det østlige Flandern, og tilgrænsende områder i Holland.

Forskelle mellem hollandske dialekter

Belgisk hollandsk og flamsk forvirrer ofte, idet de kun lidt, adskiller sig fra hinanden. Der er dog forskelle.

Belgisk hollandsk kaldes ofte flamsk i daglig tale, hvilket har bidraget til betydelig forvirring om, hvad flamsk er. Hollandsk er det officielle sprog i hele Flandern, og bliver brugt i alle officielle sammenhænge, såvel som et lingua franca, samt andet sprog.

Flamsk har ingen officiel status, selv om det, ligesom limburgsk (lokalt sprog i Limburg) har et eget skriftsprog, hvilket også forklarer hvorfor at talere af Flanderns lokale sprog, også kaldes for nederlandsk sproget.

Ordforråd og fonetik i Flandern

I Flandern er det i al almindelighed mere udbredt, at bruge høfligt ordforråd, end det er i Holland, hvor det mest bruges, når man taler til ældre mennesker.

Udtalen af bogstavet g varierer også stærkt mellem hollandsk og flamsk. På hollandsk udtales g hårdt, hvorimod det i Flandern udtales blødt. Forskellen kan derfor høres meget tydeligt.

En pris på en flamsk oversættelse

Find ud af, hvor meget din flamske oversættelse vil komme til at koste ved at udfylde formularen til højre, eller send os en e-mail. Vi vil vende tilbage med vores bedste bud på en god pris for din oversættelse.

Kontakt os

Tænker du på noget eller ønsker du flere informationer? Ring til os på: 39 15 81 80. Vi hjælper dig gerne videre, og besvarer eventuelle spørgsmål, som du har. Vi glæder os til at du kontakter os!

2016-07-07T10:50:03.2115003Z
Fatima Vangen
Vil du vide mere?

Stil dine spørgsmål direkte til denne specialist.

Send Fatima en e‑mail
American Translators Associations logoEUATC og VviN’s logoProz’ logoDIN CERTCO’s logoKiva supporter-logo