Hurtig
oversætter
Kundens Behov - Vores Fokus
Kundens Behov - Vores Fokus

Serbokroatisk dengang og nu

Gradiste kloster, Montenegro

Gradiste kloster, Montenegro. Begrebet serbokroatisk forekommer ikke i dag, men vi oversætter gerne dine tekster til serbisk, kroatisk, bosnisk, og montenegrinsk. Du er hjertelig velkommen til at kontakte os!

Det tidligere generelle udtryk serbokroatisk blev officielt afskaffet i 1991, da det sydslaviske Jugoslavien blev opløst.

Begrebet serbokroatisk er baseret på, at de dialekter der tales i dagens Kroatien, Bosnien-Hercegovina, Serbien og Montenegro ikke var forskellige nok, til at blive betragtet som særskilte sprog.

Anvendelse af sprog, sprogkultur og politiske forudsætninger har ændret sig betydeligt siden 1800-tallet. Forskellige skriftsprog blev udviklet af serbere og kroatere, for at styrke deres identitet som separate sprog.

Vi kan serbisk, kroatisk, bosnisk, montenegrinsk og mange flere sprog

Efter opløsningen af Jugoslavien regnedes kroatisk, serbisk og bosnisk (og til en vis grad også montenegrinsk) som individuelle sprog. Selvom sprogene afviger fra hinanden, er de alle baseret på den štokaviske dialekt.

Når myndigheder repræsenterer informationer om bosnisk, kroatisk og serbisk som en sproglig enhed anvendes en forkortelsen BKS. Der har endda været forsøgt at indføre begrebet centralsydslavisk, som neutralt term, men uden held.

Serbokroatisk oversættelse

I oversættelsesbureau Hurtigoversætter, tilbyder vi oversættelse til og fra de forskellige sproglige variationer, som engang blev kaldt serbokroatisk. Vi har kvalificerede oversættere til serbisk, kroatisk, bosnisk og montenegrinsk.

Lokaliseringsekspertise

Vores styrker som oversættelsesservice er mange, men den vigtigste er ekspertise i lokalisering. Vi har kendskab til de små lokale detaljer, der gør den store forskel.

Hvis du samarbejder med os, garanterer vi, at:

Vi har udvidet os stort siden vores oprettelse, og vi er pavestolte af at kunne kalde os Europas hurtigst voksende oversættelsesbureau!

Ring og få et tilbud i dag!

Har du brug for hjælp med en oversættelse, og ønsker du at se et tilbud allerede i dag? Det er meget nemt, for du skal blot udfylde formularen, du ser her på siden. Hvis du har flere sider, skal du scanne dem og vedhæfte dem i en e-mail. En af vores Project Managers vil da gennemgå materialet og kontakter dig, hurtigst muligt, med et detaljeret tilbud. Kontakt os i dag, og vi fortæller dig mere om, hvordan vi kan hjælpe dig.

2017-06-29T10:07:26.8662355Z
Olivier Falk-Rønne
Vil du vide mere?

Stil dine spørgsmål direkte til denne specialist.

Send Olivier en e‑mail
American Translators Associations logoEUATC og VviN’s logoProz’ logoDIN CERTCO’s logoKiva supporter-logo
Professionelle oversættere foretrækker vores oversættelsesbureau. Hurtigoversætter er erhvervsmedlem hos det førende, globale oversætternetværk, ProZ, hvor 42 oversættere har tildelt os en score på 5,0 ud af 5.