Det koreanske sprogs historie

Oversættelse til koreansk

Vi på Hurtigoversætter hjælper dig med at gøre forretninger på koreansk.

Koreansk er blevet et sprog, der er fart på, og vi i oversættelsesbureauet Hurtigoversætter har oversætteren, som du har brug for!

Koreansk er mere end nogensinde fremme i både kultur, og erhvervslivet. På den kulturelle front ses en øget interesse fra Vestens side f.eks. for fænomener kendt som, K-drama og K-pop.

K-drama er dramafilm som er produceret i Sydkorea, og K-pop er ganske enkelt koreansk popmusik. Rapperen PSY, med hans sang Gangnam style er et godt eksempel på K-pop. Denne sang er blevet hørt halvanden milliard gange, på Youtube!

På forretningssiden har Sydkorea en konstant ekspanderende IT-sektor. Mange IT-virksomheder, såsom Samsung, er i øjeblikket baseret i Seoul, den sydkoreanske hovedstad. Denne ekspansion viser sig bl.a. ved at der findes en stærk stigende tendens i USA, for at indfødte er begyndt at studere det koreanske sprog!

Altaisk sprog - isolationssprog

Men hvad er det koreanske sprog egentlig? Nogle siger, at det er et altaisk sprog, således relateret til f.eks. mongolsproget. Andre siger, at koreansk er et isoleret sprog - et sprog, der opstod uafhængigt af en omfattende sprogfamilie såsom den altaiske eller semitiske sprogfamilie.

Alfabetet i Syd-, og Nordkorea kaldes Hanju. Dette alfabet skrives ikke i rækkefølge, som det latinske alfabet.

Vis respekt ved hjælp af sproget

Høflighedsudtryk er en vigtig del af det koreanske sprog. Når man skriver en tekst på koreansk, bør man som forfatter have for øje, hvilken relation man har til sin målgruppe.

Hvis f.eks. en yngre person skriver et brev til sin far, bøjes verber og substantiver på en måde, der udtrykker ærbødighed for faderens højere status.

Modtag et tilbud

Har du brug for hjælp til at oversætte en tekst til eller fra koreansk? Send din tekst ved hjælp af en e-mail eller udfyld formularen til højre for derefter, at modtage et tilbud.

2016-06-15T15:30:02.7943752Z

May-Linn Anker Andersen
Vil du vide mere?

Stil dine spørgsmål direkte til denne specialist.

Female83950
customer service
American Translators Associations logoEUATC og VviN’s logoProz’ logoDIN CERTCO’s logoKiva supporter-logo