Hurtig
oversætter
Kundens Behov - Vores Fokus
Kundens Behov - Vores Fokus

Oversættelse til mongolsk

Professionelle oversættelser til mongolsk

Hurtigoversætter hjælper dig med din oversættelse til eller fra mongolsk!

Mongolsk er et sprog, der tales af ca. 5 millioner mennesker verden over. Omkring halvdelen af disse mennesker bor i Mongoliet, og de fleste andre i den kinesiske provins, i det indre Mongoliet.

Mongolsk medregnes som en del af den altaiske sproggruppe. Der findes en række dialekter i mongolsk.

Khalkha er den dialekt, som mongolsk er baseret på. Den har sine rødder i det officielle sprog der blev talt i det mongolske imperium, i 1300-tallet.

Forskellige mongolske skriftsprog

Oversættelse til og fra mongolsk
Det mongolske skriftsprog har flere former. Det klassiske mongolske skriftsprog blev skabt i 1200-tallet, og skrives oppefra og ned, fra venstre mod højre.

Her til venstre ser du ordet "mongolsk", skrevet på klassisk mongolsk. Det klassiske mongolske skrift er afledt af de semitiske sprog, og er relateret til de sprog, der tales i Nordafrika, Østafrika, og i Mellemøsten. Skriften anvendes stadig i det indre Mongoliet, men ikke i selve Mongoliet.

I løbet af første halvdel af 1900 tallet, var der stærke relationer mellem Sovjetunionen, og Mongoliet. Sovjetunionen lagde pres på Mongoliet, om at skriftsproget skulle ændres, og mongolerne gik med på dette.

I 1941 oprettede man et nyt alfabet, baseret på det kyrilliske. Det klassiske mongolske alfabet var ulovligt i Mongoliet, i flere årtier. I dag, findes de to parallelt (i Mongoliet og i indre Mongoliet).

Oversættelser- eksotiske sprog

Hvad der gør vores oversættelsesbureau Hurtigoversætter så unikt, er netop, at vi kan håndtere oversættelser til eksotiske sprog, og mindretalssprog. Det er takket være et massivt netværk af freelanceoversættere, og en effektiv organisation, med god strukturering.

Få et tilbud

Vi i oversættelsesbureau Hurtigoversætter, har de færdigheder der skal til, for at kunne udføre oversættelser, til og fra begge skriftsprog. Hvis du har spørgsmål til vores oversættelsesservice til mongolsk, så tøv endelig ikke med at kontakte os. Vi sidder nemlig klar til at hjælpe dig videre!!

2017-06-20T14:37:25.6473761Z
Samira Barghadouch
Vil du vide mere?

Stil dine spørgsmål direkte til denne specialist.

Send Samira en e‑mail
American Translators Associations logoEUATC og VviN’s logoProz’ logoDIN CERTCO’s logoKiva supporter-logo
Professionelle oversættere foretrækker vores oversættelsesbureau. Hurtigoversætter er erhvervsmedlem hos det førende, globale oversætternetværk, ProZ, hvor 42 oversættere har tildelt os en score på 5,0 ud af 5.