Hurtig
oversætter
Kundens Behov - Vores Fokus
Kundens Behov - Vores Fokus

Oversættelse til de samiske sprog

Oversættelse til samisk

Kontakt os for oversættelser til eller fra samisk.

Samisk er en gruppe af sprog, der tales af cirka 50 000 mennesker, hvoraf de fleste befinder sig i Arktis. Arktis er en geografisk placering, der strækker sig gennem Norge, Sverige, Finland, og det nordlige Rusland.

At tale om det samiske sprog, som værende ét sprog er egentlig lidt problematisk, da det består af godt og vel, et dusin dialekter. Dialekter der faktisk kan klassificeres, som separate sprog.

Sprog og dialekter

Nordsamisk og Sydsamisk kan eksempelvis sammenlignes med islandsk og svensk. En, der taler nordsamisk har derfor svært ved at kommunikere med en, der taler Sydsamisk.

Samisk har heller ikke ét fælles skriftsprog. På trods af dette, kaldes de sproglige varianter for samisk, og er det i dag et officielt minoritetssprog, i f.eks. Sverige.

Ursamisk

Det siges, at ursamisk opstod for 4000 år siden i det centrale Rusland, ved Volga floderne, og Oka strandene. Da de mennesker, der var bosat i disse områder begyndte at emigrere vestpå, kom de i kontakt med flere andre sprog, hvilket resulterede i, at det samisk der i dag tales, stadig bærer tydelige spor fra forskellige sproggrupper.

Man finder låneord fra baltisk og uriransk, som tales i Iran og Afghanistan. Ordet for, eksempelvis ”ren” er ”boazu”, hvilket er et låneord fra uriransk.

Samiske udtryk

I Nordsamisk findes der meget specifikke ord og udtryk for naturen og rensdyravlen, da disse ligger meget tæt på samernes hverdagsliv.

Vi i oversættelsesbureau Hurtigoversætter har de færdigheder der kræves, for at imødekomme de ønsker og krav, som vores kunder har. Når det kommer til god, højkvalitativ og professionel oversættelse til eller fra samisk, så er du helt sikkert det rette sted!

Ring til os..

..hvis du har spørgsmål mht. oversættelse til eller fra samisk. Du er også hjertelig velkommen til at kontakte os, på andre måder. Du finder de oplysninger du har brug for, hvis du vil kontakte os på siden ’Kontaktdata’. Vi er glade for at fortælle dig mere om, hvordan vi kan hjælpe dig på den bedste måde!

2017-06-20T14:53:03.0971117Z
Olivier Falk-Rønne
Vil du vide mere?

Stil dine spørgsmål direkte til denne specialist.

Send Olivier en e‑mail
American Translators Associations logoEUATC og VviN’s logoProz’ logoDIN CERTCO’s logoKiva supporter-logo
Professionelle oversættere foretrækker vores oversættelsesbureau. Hurtigoversætter er erhvervsmedlem hos det førende, globale oversætternetværk, ProZ, hvor 42 oversættere har tildelt os en score på 5,0 ud af 5.