Hurtig
oversætter
Kundens Behov - Vores Fokus
Kundens Behov - Vores Fokus

Oversættelsesbureau for somalisk

Det somaliske flag

Vi oversætter dine tekster til somalisk. Ved at udfylde formularen til højre, kan du modtage et prisværdigt tilbud. Det kan du også ved at sende din tekst som en e-mail, så hjælper vi dig videre!

Somalisk er et afroasiatisk sprog som er nært beslægtet med sprogene oromo og afar. Disse danner tilsammen en del af en sproggruppe som kaldes, de kushitiske sprog.

De afrikanske sprog

Islam har et nært forhold til det somaliske sprog. Derfor har sproget også fået mange låneord fra arabisk. Låneord fra engelsk og italiensk, er også meget almindelige i og med, at Somalia har været koloniseret af disse lande.

Somalisk tælles som Afrikas tiende største sprog. De andre ni sprog er, arabisk, swahili, hausa, oromo, igbo, fula, amharisk, yoruba og malagasisk.

Somaliske dialekter

Somalisk bliver inddelt i tre dialektgrupper:

Nordlig somalisk, som også er standard somalisk, hvilket bruges i det offentlige, samt f.eks. i radioudsendelser.

Benaadir somalisk, også kendt som kystsomalisk idet det tales langs kysten, fra Cadale til syd for Barawe, herunder Mogadishu.

I de sydlige dele af Somalia lever de to grupper Digil og Mirifle, også kaldet Rahanwayn. De sprogvarianter som disse to grupper benytter sig af, kan være svære at forstå for en person, der taler andre dialekter. Dialekterne, maay, jiido, dabare, Garre og central tunni, adskiller sig meget fra andre dialekter. Jiido betragtes som den sværeste af disse dialekter.

Lokalisering af somaliske oversættelser

Med så mange forskellige dialekter og sproglige forskelle inden for samme sprog, er det yderst vigtigt med en korrekt, og præcis oversættelse.

Vores somaliske oversættere har sproget som modersmål. Noget helt andet som gør os mere unikke på oversættelsesmarkedet er, at hver en oversætter også har den dialektale viden der er nødvendig, for at genskabe dit originale produkt!

Skal din oversættelse bruges et sted i det sydlige Somalia, så garanterer vi, at oversætteren har kendskab til netop denne særlige dialekt.

Kendskab til variationer i sprog samt påvirkende faktorer, der er afgørende i en oversættelse, kaldes for lokalisering. Oversættelsesbureauet Hurtigoversætter har den ekspertise, som du har brug for!

Hvad koster en oversættelse til og fra somali

Har du brug for en oversættelse til eller fra somalisk? Anmod om et tilbud via formularen, eller send din tekst via e-mail vi vil vende tilbage så hurtigt som muligt, med et detaljeret og skræddersyet tilbud.

Vores tarif på oversættelse fra dansk til somali er DKK 3,88 per ord. Fra somali til dansk er prisen DKK 4,03 per ord. Vi baserer prisen, først og fremmest på antallet af ord i teksten der skal oversættes. Hvis du ønsker at se vores prisliste, skal du klikke på siden ’Priser’.

Hvis du har spørgsmål, kan du også ringe til os. Vores telefonnumre står på siden ’Kontaktdata’.

2017-06-20T15:20:51.5539407Z
May-Linn Anker Andersen
Vil du vide mere?

Stil dine spørgsmål direkte til denne specialist.

Send May-Linn en e‑mail
American Translators Associations logoEUATC og VviN’s logoProz’ logoDIN CERTCO’s logoKiva supporter-logo
Professionelle oversættere foretrækker vores oversættelsesbureau. Hurtigoversætter er erhvervsmedlem hos det førende, globale oversætternetværk, ProZ, hvor 42 oversættere har tildelt os en score på 5,0 ud af 5.