Hurtig
oversætter
Kundens Behov - Vores Fokus
Kundens Behov - Vores Fokus

Oversættelse walisisk/kymrisk

Oversættelse til walisisk

Hos Hurtigoversætter får du professionel hjælp til oversættelse fra og til walisisk/kymrisk.

Det walisiske sprog eller kymrisk, som sproget også kaldes, tales i dag, tre steder i verden.

Wales, hvor walisisk er et officielt sprog, og England, hvor sproget er et mindretalssprog, er de to mest oplagte steder. Det tredje sted er i Y Wladfa, som er en walisisk koloni i provinsen Chubut i Argentina. Totalt, anslås det at der er over 750 000 walisisktalende folk i dag.

Sprogets navn

Walisisk kan være mere passende, fordi det klart hentyder til de walisiske mennesker, der bor i Wales. Walisisk hentyder endvidere til, at alle, der bor i Wales taler walisisk, men det er langt fra tilfældet.

Tilpasset alfabet

Det walisiske alfabet består af 28 tegn. Otte af disse er såkaldte digrafer. En digraf er to bogstaver, der er samlet i ét, således at det kan danne en lyd.

Noget, der ofte forekommer i walisisk er dobbelt l, som i ordet Llawn f.eks. Det walisiske alfabet bruger ikke bogstaverne k, q, x, v, og z, dog med undtagelse af låneord.

Walisisk udtale adskiller sig meget fra engelsk, og de fleste andre europæiske sprog. Den største forskel er en serie af toneløse nasale konsonanter, såsom m og n.

Anmodning om tilbud

Vi i oversættelsesbureau Hurtigoversætter er godt bekendte med walisisk, og hvis du ønsker at oversætte noget til eller fra walisisk, kan vi hjælpe dig. Tøv ikke med at kontakte os, for flere informationer eller for at anmode om et tilbud.

2017-06-20T15:45:08.2670928Z
May-Linn Anker Andersen
Vil du vide mere?

Stil dine spørgsmål direkte til denne specialist.

Send May-Linn en e‑mail
American Translators Associations logoEUATC og VviN’s logoProz’ logoDIN CERTCO’s logoKiva supporter-logo
Professionelle oversættere foretrækker vores oversættelsesbureau. Hurtigoversætter er erhvervsmedlem hos det førende, globale oversætternetværk, ProZ, hvor 42 oversættere har tildelt os en score på 5,0 ud af 5.