Hurtig
oversætter
Kundens Behov - Vores Fokus
Kundens Behov - Vores Fokus

Sproghistorie i Østrig

Kort over Østrig
Tysk er et germansk sprog. Omkring 120 millioner mennesker taler tysk, hvilket gør det til Europas næststørste sprog (efter russisk).

Der er mange dialekter, hvoraf de vigtigste typer er højtysk og plattysk. Højtysk er varianten, som tales i Østrig.

Højtysk – tysk i Østrig

Der er en vis forvirring om betydningen af navnet højtysk - Hochdeutsch. Fra et historisk perspektiv, svarer sproget til de sydlige dele af Tyskland, Bayern, Østrig og dele af Schweiz.

Højtysk har forskellige navne i forskellige perioder:

De sydtyske dialekter kaldes i dag for oberdeutsche Dialekte, i modsætning til Hochdeutsch, som både er nationalsprog, og skriftsprog.

Dagens højtysk kan bedst beskrives, som en blanding mellem øvre tysk, og tysk, f.eks. rent fonologisk, men selve ordforrådet består også af en blanding mellem de to dialekter af tysk.

Lokalisering i Østrig

Med disse dialekter, er det meget vigtigt at kunne skelne tydeligt mellem dem, i en oversættelse. Vores oversættere er altid modersmålstalere, og specialister på forskellige erfaringsområder.

Kendskabet til de lokale forhold i forskellige dele af Østrig i forbindelse med en oversættelse, kaldes for lokalisering. Vi har forstand på dette!

Anmodning om tilbud

Via formularen til højre eller e-mail, kan du anmode om et tilbud for din oversættelse, til eller fra tysk i Østrig. Vedlæg dine filer, og husk at angive dine præferencer, hvis dette er aktuelt.

Vi vil vende tilbage med et skræddersyet pristilbud, så hurtigt som muligt. Kontakt os, hvis du har spørgsmål eller gerne vil vide mere om oversættelse, til og fra tysk i Østrig.

2017-01-02T12:27:30.1773070Z
May-Linn Anker Andersen
Vil du vide mere?

Stil dine spørgsmål direkte til denne specialist.

Send May-Linn en e‑mail
American Translators Associations logoEUATC og VviN’s logoProz’ logoDIN CERTCO’s logoKiva supporter-logo