Hurtig
oversætter
Kundens Behov - Vores Fokus
Hurtig
Kundens Behov - Vores Fokus

Sproghistorie - Farsi

Kort over persisktalende lande

Kort over persisktalende lande.

Farsi eller persisk er et og samme indo- europæiske sprog, men kaldes i Iran (Persien), for enten persisk eller farsi.

Dari (Farsi Dari) er en form for sprog, så tæt knyttet til standardpersisk, at det betragtes som en persisk dialekt i Afghanistan. Forskellen mellem farsi og dari er sammenlignelige med svensk, og finsk-svensk.

Tajik er det officielle sprog i Tadsjikistan. Sproget bruger det kyrilliske alfabet og har en anden struktur, især når det gælder vokaler. Her kan man sammenligne med forskellene på svensk og norsk.

Farsi- et verdenssprog

De forskellige sproggrupper tales også i Usbekistan, Qatar, De Forenede Arabiske Emirater og i Irak. Især asylgrupper af iranere og afghanere har bragt sproget videre til USA, Canada og Vesteuropa. I Sverige tales Persisk af omkring 120.000 mennesker.

Sproget som er spredt ud over Iran, skyldes emigrering fra landet. Årsagen er den ustabile sociale, politiske og religiøse situation, der hersker i landet.

Dengang og nu

Det persiske sprog har haft flere ikke-iransk og iranske alfabeter gennem historien. Farsi som sprog, har ændret og udviklet sig med udvidelsen af det persiske imperium. Forskellige kulturer og mennesker har påvirket det persiske alfabets natur.

Før persisk og ny persisk adskiller sig fra hinanden ligesom gammelt islandsk adskiller sig fra svensk. Forskellene ligger i vokalernes fonetik.

Tilbud

Scan dine tekster ved at vedlægge dem i en e-mail eller udfyld formularen til højre. Så snart en af vores projektledere har set nærmere på det, vil de vende tilbage til dig med et tilbud.

Vi garanterer, at du vil blive glædeligt overrasket over den lave pris i forhold til den høje kvalitet. Takket være moderne teknologi og specielt designet software, kan vi holde de konkurrencedygtige priser, vi har i dag.

Har du spørgsmål? Ring til os på 39 15 81 80 så hjælper vi dig videre!

Du skal være hjertelig velkommen til at kontakte os!

2016-10-26T12:51:49.1109252Z
Olivier Falk-Rønne
Vil du vide mere?

Stil dine spørgsmål direkte til denne specialist.

American Translators Associations logoEUATC og VviN’s logoProz’ logoDIN CERTCO’s logoKiva supporter-logo