Flamsk sproghistorie

Flanderns flag

Flanderns flag. Vi kender forskellene mellem de forskellige hollandske dialekter. Udfyld formularen til højre, eller send din tekst til os i en e-mail så vil vi kontakte dig med en god pris på oversættelsen, så hurtigt som muligt.

Det antages, at flamlænderne hovedsagelig stammer fra de invaderende germanere, snarere end fra de galliske stammer, der boede i området før romertiden, hvis man da skal gå efter sproghistorien som findes.

Det flamske skriftsprog, er baseret på den flamske dialekt af det hollandske sprog, og var i det tyvende århundrede bevaret af den ældre hollandske stavning.

Skriftsprog i Flandern

Den flamske lingvist, digter og historiker Willems, kæmpede for en fælles retskrivning for flamsk og hollandsk. Han forsøgte at bevise, at forskellen mellem de to dialekter kun var marginal, og under en sprogkongres i Gent blev de to skriftsprog sammenført i et.

Ordbøger, der før 1841 blev kaldt flamsk, hed efter 1841 nederlandsk, men forholdsvis med de afvigelser som flamsk har - såsom ordvalg, køn, syntaks og fraseologi . Disse kan i visse tilfælde være af større betydning, når det handler om oversættelse. Vi i oversættelsesbureau Hurtigoversætter har ekspertisen til at kunne skelne netop mellem disse forskelle.

Sprogkultur i Flandern

Høflighedsfraser forekommer hyppigere i Flandern end i Holland. Hollænderne bruger ofte disse udtryk når de henvender sig til ældre mennesker, for at vise respekt.

Flamsk sprogkultur afspejles ofte gennem det hollandske sprog - et verstgermansk sprog - men mange taler fransk, og til en vis grad tysk, så der er flere påvirkninger der er af betydning, og som bør tages i betragtning i en oversættelse.

Oversættelser til flamsk - lokalisering

At tage hensyn til de lokale forhold der er relevante for en oversættelse, kaldes lokalisering. Der kan være forskellige dialektale forskelle, samt forskelle mellem terminologi og varierende måleenheder. Vi kender disse forskelle, og garanterer derfor en oversættelse af højeste kvalitet.

Et tilbud

Anmod om et tilbud via formularen til højre, eller send din tekst som e-mail, så vi vil kontakte dig, hurtigst muligt. Vi garanterer en overkommelig pris, og tilbyder en oversættelse af højeste kvalitet.,

Kontakt os nu!

Har du spørgsmål eller ønsker du at vide mere? Kontakt os venligst på telefonnummer 39 15 81 80 så tager en af vores Project Managers sig af dig, og besvarer alle dine spørgsmål. Tøv ikke med at kontakte os i dag.

2017-12-29T15:52:10.9989655Z

Jens Tandberg
Vil du vide mere?

Stil dine spørgsmål direkte til denne specialist.

Male83950
customer service
American Translators Associations logoEUATC og VviN’s logoProz’ logoDIN CERTCO’s logoKiva supporter-logo