Sproghistorie georgisk

Ring til os for flere informationer om oversættelser til og fra georgisk

Vi tilbyder oversættelsesservices til og fra georgisk. Ring 39 15 81 80 så fortæller vi dig mere!

Georgisk, tidligere også kaldt grusisk, er et sydkaukasisk sprog, der tales i Georgien, nordøstlige Tyrkiet og nordvestlige Iran. Det er skrevet med det georgiske alfabet.

Georgisk menes at have været adskilt fra mingrelisk og lazisk i løbet af de første årtusinde f.Kr., og disse sprog er igen adskilt fra svanuri, yderligere tusind år tidligere.

Mingrelisk, megrelisk

Mingrelisk sprog eller megrelisk (også tidligere kaldt iverisk) er et sydkaukasiskt sprog, der tales i det vestlige Georgien (regionerne Megrelien og Abkhasien), hovedsageligt bestående af georgiere med megrelisk afstamning.

Sproget er i øjeblikket truet, hvilket har resulteret i at mange taler georgisk. Mingrelisk er nært beslægtet med andre sydkaukasiske sprog, georgisk, svanetisk, og lazisk.

Lazisk

Lazisk, er også kendt som et kartvelsk sprog, der tales af det laziske folk på den sydøstlige kant af Sortehavet. Det anslås, at der er cirka 30 000 mennesker i Tyrkiet med lazisk som modersmål, i en linje fra Melyat til den georgiske grænse.

Sproget er nært beslægtet med georgisk og anvender hovedsageligt det georgiske alfabet. I den georgiske region er der ca. 2000 som taler sproget.

Svanetisk

Det svanetiske sprog tales af ca. 30.000 mennesker i de bjergrige distrikter i Svanetien, i nordvestlige Georgien. Sproget af stammer fra samme stamme som georgisk gør, nemlig den sydkaukasiske, men de menes at være gået hver til sit for omkring 4000 år siden. Svanetisk har intet alfabet, og skrives på georgisk.

Vil du bestille en georgisk oversættelse?

Vi kender forskellene mellem de forskellige sproglige variationer, der er helt afgørende for en nøjagtig og fejlfri oversættelse, til eller fra georgisk. Send dine tekster til os via e-mail, og vi vil vende tilbage med et tilbud som få af vores konkurrenter kan matche.

I oversættelsesbureau Hurtigoversætter garanterer vi en kvalitetsoversættelse til en rimelig pris, og med hurtig levering.

Vi ser frem til at du kontakter os! Din tilfredshed er vores topprioritet!

2017-01-19T12:28:25.9969995Z

May-Linn Anker Andersen
Vil du vide mere?

Stil dine spørgsmål direkte til denne specialist.

Female83950
customer service
American Translators Associations logoEUATC og VviN’s logoProz’ logoDIN CERTCO’s logoKiva supporter-logo