Hurtig
oversætter
Kundens Behov - Vores Fokus
Kundens Behov - Vores Fokus

Det kroatiske sprog og historien bag

British square, Zagreb.

Zagreb, Kroatien. Mail gerne dine tekster, eller udfyld formularen til højre og modtag et prisforslag. Vi oversætter til og fra kroatisk til privatpersoner samt virksomheder.

Det kroatiske sprog ligger tæt på sprogene, serbisk og bosnisk. Sammen med slovensk udgør disse sprog, den sydvestlige slaviske stamme. Bulgarsk og makedonsk tilhører den sydøstlige slaviske stamme.

Når man taler samlet om disse to stammer, benævnes de ofte som de sydslaviske sprog.

Sprog reform

Kroatisk brugte først det Glagolitiske alfabet, og senere det såkaldte bosnisk kyrilliske alfabet. Endelig gik alfabetet helt over til brugen af latinsk skrift.

En sprog reform i 1830 var grundlaget for det nuværende kroatiske alfabet, bestående af latinske bogstaver efter tjekkisk model. Bogstaverne Dž, Nj og Lj, kaldet digrafer, blev også indført i alfabetet. Digraferne skal ses som værende enkelte bogstaver, og bør altid skrives sammen. Bogstavet Đ blev på et senere tidspunkt tilføjet til alfabetet.

Fonetik og alfabet

Det kroatiske alfabet ser sådan ud:

A B C Č Ć D Dž Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P R S Š T U V Z Ž

Der bruges fonetisk skrift i det kroatiske sprog. Man staver alle ord præcis som de udtales. Det var en sprogreform, der i Serbien og Kroatien blev standardiseret i 1800-tallet.

Serbiske tekster skrives med det kroatiske alfabet, i de tilfælde at man vil anvende det latinske alfabet, frem for det kyrillisk-serbiske alfabet.

Anmod om et tilbud på oversættelse

Det er tydeligt at det kroatiske sprog er meget særskilt. Oversættelsesbureau Hurtigoversætter har lokaliserede oversættere med ekspertise inden for alle fagområder. Vi giver dig et kvalitetsprodukt til konkurrencedygtige priser. Vi tager os af din oversættelse fra og til kroatisk, samt fra og til andre sprog.

Hør hvad din pris på din oversættelse vil blive, ved at udfylde formularen til højre. Har du flere dokumenter, kan du scanne og sende disse via e-mail. En af vores Project Managers vil gennemgå dokumentet, og vender tilbage så hurtigt som muligt med et gratis prisforslag.

Har du spørgsmål eller har du brug for at vide mere? Under siden ’Kontaktdata’ finder du vores kontorer og telefonnumre. Ring, så hjælper vi dig videre. Velkommen!

2017-01-06T14:07:33.0680296Z
Samira Barghadouch
Vil du vide mere?

Stil dine spørgsmål direkte til denne specialist.

Send Samira en e‑mail
American Translators Associations logoEUATC og VviN’s logoProz’ logoDIN CERTCO’s logoKiva supporter-logo
Professionelle oversættere foretrækker vores oversættelsesbureau. Hurtigoversætter er erhvervsmedlem hos det førende, globale oversætternetværk, ProZ, hvor 42 oversættere har tildelt os en score på 5,0 ud af 5.