Hurtig
oversætter
Kundens Behov - Vores Fokus
Kundens Behov - Vores Fokus

Vi laver oversættelse til latin.

Velkommen til at ringe til os på 39 15 81 80 så fortæller vi dig mere om de oversættelsestjenester vi kan tilbyde, til og fra latin.

Sproghistorie latin - viventes mortuae linguae

Viventes mortuae linguae - det levende døde sprog. Sådan beskrives latin. For det er ikke et sprog i live i den forstand, at det faktisk bliver talt.

Før Roms fald i 476 havde latin været det officielle første sprog, både skriftligt og mundtligt, i hele det romerske imperium.

I oversættelsesbureauet Hurtigoversætter kan vi hjælpe dig med at oversætte til og fra latin. Nedenfor vil vi fortælle lidt om betydningen af sproget i dag.

Aftryk i andre sprog

I og med Romerrigets fald, blev den europæiske del, delt op i nyere stater. Sproget ændredes på forskellige måder og i dag taler man om selve fem sprog, der alle udviklede sig fra det ene klassiske latin:

Grammatisk set er disse sprog lettere end latin, men dybest set er de alle moderne fortolkninger af et, og samme fælles sprog. Man kan stadig se tydelige spor af latin i de forskellige sprog.

Lingua franca

Selvom det talte sprog er blevet omdannet til nye sprog, der kræver deres egne oversættelser, er det skrevet latin en helt anden historie. Den katolske kirke fortsatte nemlig med at kommunikere gennem skriftlig latin.

Latin blev, det der er kendt som et lingua franca, dvs. et fælles sprog for mennesker på tværs af landegrænser.

Det klassiske græsk var et andet vigtigt sprog, men det blev senere overhalet af latin. Filosoffer, videnskabsmænd og skønlitterære forfattere skrev alle deres værker på latin, for at nå så bredt et publikum som muligt.

Det moderne æras lingua franca er engelsk, men på trods af dette anvendes latin stadig i dannelsen af nye ord i Vesten og i den medicinske videnskab. Den katolske kirke bruger også latin som skriftsprog i relativ stor udstrækning.

Udgifter for en oversættelse til eller fra latin

Vi i oversættelsesbureau Hurtigoversætter giver dig nøjagtige oversættelser til eller fra latin. På trods af at latin ikke er et levende sprog, kan vi alligevel tilgodese dit behov for oversættelse til og fra latin.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på 39 15 81 80, og vi vil hjælpe dig videre.

2016-10-18T12:44:05.6577465Z
Mariell Karlsen Bakke
Vil du vide mere?

Stil dine spørgsmål direkte til denne specialist.

Send Mariell en e‑mail
American Translators Associations logoEUATC og VviN’s logoProz’ logoDIN CERTCO’s logoKiva supporter-logo