Hurtig
oversætter
Kundens Behov - Vores Fokus
Kundens Behov - Vores Fokus

Persisk sproghistorie

Palace Tashar

Palace Tashar i Fars, Iran. Vi har kompetente persiske oversættere, med erfaring i alle fagområder og med persisk som modersmål.

Persisk har en dokumenteret sproghistorie som strækker sig hen over flere tusind år. Farsi som persisk normalt kaldes, er etymologisk relateret til Parsa som er navnet på den iranske by der ligger centralt i det sydlige Iran. Iranerne har siden oldtiden kaldt deres land, for Iran, som betyder "de ædles land".

I litterære sammenhænge betegnes persisk som farsi. Den historiske provins Persia og det kulturbærende folk, er årsagen til navnevarianten.

Dialektiske variationer

Persisk tales af næsten 120 millioner mennesker, i dag. 80 millioner af dem er iranere. I Afghanistan og Tadsjikistan kaldes sproget ikke farsi, (persisk) uden at det også indebærer dari og tajik.

Forskellen mellem disse kan sammenlignes med de engelske dialekter, der tales i England, Skotland og Irland. Så der er en stor forskel! I Danmark tales persisk af mere end 15 000 mennesker.

Persiske låneord på dansk

Den persiske indflydelse er tydelig i hele verden. Eksempler på persiske låneord i dansk er:

Et tilbud fri for yderligere omkostninger

Bed om et gratis tilbud ved at udfylde formularen til højre. Du kan også vælge at sende en e-mail, hvis det handler om en lang række tekster. Scan dokumenterne og vedhæft dem i e-mailen, du sender til os. Vi vil kontakte dig, så snart vi har gennemgået dit materiale.

Hvis du har spørgsmål eller ønsker flere informationer, kan vi altid hjælpe dig, ring til os på 39 15 81 80.

2017-12-29T15:03:00.9269878Z
Samira Barghadouch
Vil du vide mere?

Stil dine spørgsmål direkte til denne specialist.

Send Samira en e‑mail

Det er udfordrende tider for mange af vores kunder, såvel nye som faste. Vi står klar til at tænke med jer og finde gode og effektive løsninger for alle jeres oversættelsesbehov, og vi holder åbent som normalt.

American Translators Associations logoEUATC og VviN’s logoProz’ logoDIN CERTCO’s logoKiva supporter-logo
Professionelle oversættere foretrækker vores oversættelsesbureau. Hurtigoversætter er erhvervsmedlem hos det førende, globale oversætternetværk, ProZ, hvor 42 oversættere har tildelt os en score på 5,0 ud af 5.