Hurtig
oversætter
Kundens Behov - Vores Fokus
Kundens Behov - Vores Fokus

Sproghistorie thailandsk

Bangkok, Thailand

Bangkok, Thailand. Vi vælger oversættere med stor respekt for de forskelle, som findes mellem dialekterne. Du kan sende os en e-mail med dine tekster, så ser vi på dem, og vender hurtigt tilbage med et kundevenligt tilbud!

Thailand er opdelt i 75 provinser, opdelt i 6 regioner. Hovedstaden Bangkok er snarere et administrativt område, end en provins, men betragtes som en 76 provins.

Der er ca. 40 mil. thailændere, eller siamesere, men mange andre der taler thailandsk og selv betragter dem selv som værende thailændere, kalder ofte dem selv og deres sprog, noget andet end thailandsk.

Forskellige folkeslag

Thailændere i dag kan stamme fra de første befolkninger, eller fra indiske og kinesiske indvandrere. Man skal heller ikke glemme thailandske bjergstammer, samt andre minoritetsfolk. I løbet af 1700-tallet bosatte Karen-folket sig i det, der nu er kendt som Thailand. De kom fra Burma, over floden Salween.

Der er i alt seks thailandske bjergstammer:

Mange historikere og forskere har valgt at bruge en fællesbetegnelse Thai for forskellige slags mennesker, der kom til dagens Thailand for omkring tusind år siden. Ud over bjergfolk, er der tredive forskellige minoritetsfolk, der udgør omkring 2 % af den samlede befolkning.

Sproget thai

Det, der forener de forskellige thaifolk er netop sprog. Der er en klar sammenhæng mellem dem. Mange af de forskellige folkeslag kan forstå hinanden indbyrdes.

Burmesisk, cambodjansk, vietnamesisk, og kinesiske sprog ligger derimod langt fra hinanden. Hurtigoversætter har den nødvendige ekspertise, for en korrekt oversættelse.

Tonesprog

Thaisprog er kendt som tonesprog. Der er op til ni forskellige fonemer (toner) mellem sprogene, men de fleste har fem til syv. Standardthai eller den variant som bruges til undervisning i skolerne i Thailand, har fem toner. Laos, der tales i det nordøstlige Thailand og i selve Laos, har seks fonemer.

Tilbud

Send de scannede dokumenter som vedhæftede filer for at få et tilbud på, hvad dine udgifter for oversættelsen vil være. Vi vælger oversættere efter bestemte kriterier baseret på din tekst, og dine ønsker.

Vi garanterer højkvalitative oversættelser til en konkurrencedygtig pris. Vi holder, hvad vi lover, og du som kunde kan føle dig helt tilfreds med det produkt, som du modtager fra os. Tøv ikke! Få et tilbud i dag!

2016-10-26T13:30:01.8261738Z
Fatima Vangen
Vil du vide mere?

Stil dine spørgsmål direkte til denne specialist.

Send Fatima en e‑mail
American Translators Associations logoEUATC og VviN’s logoProz’ logoDIN CERTCO’s logoKiva supporter-logo