Sproghistorie - Yoruba

Vi udfører oversættelser til og fra yoruba

Send en e-mail til os, sammen med dine indscannede filer. Vi vil snarest muligt, vende tilbage til dig med et af vores bedste tilbud. Vi hjælper dig med oversættelse til og fra yoruba!

Før slavehandel blev afskaffet blev sproget kaldt Akú, og ikke yoruba. Dette navn kommer fra nogle af de bogstaver som yoruba hilsesætninger har. Eksempelvis:Ẹ kú àárọ̀ – som betyder god morgen.

På nogle tidspunkter (det præcise tidspunkt er usikkert) blev udtrykket yariba eller yoruba, anvendt.

Skriftsprog

En skriftlig udgave af tonesproget blev udviklet, og missionærer spredte navnet yoruba, således at det omfattede alle talere af de beslægtede dialekter.

Første gang yoruba blev trykt, var i 1819. Det var en liste af ord som var indsamlet af en engelsk diplomat, Bowdich.

Gennem sprogforskning og dialektologi, mundtlige troværdige berettelser, samt arkæologiske fund, blev der spredt lys over yorubafolket, og deres sprogs historie.

De nordvestlige dialekter viser tydelige spor af flere påvirkninger fra moderne sprog. Sydøstlige og centrale yorubaområder har ældre bosættelser, hvilket indikerer at overgangen til de nordvestlige yorubaområder, skete senere.

At bede om et tilbud

Hurtigoversætter har bred erfaring i forskellige vestafrikanske oversættelser. Vi har hjulpet både almindelige borgere, samt virksomheder i deres korrespondance til og fra forskellige lande.

Send os en e-mail med dine spørgsmål eller ring til os på 39 15 81 80.

Vi ser frem til at kunne hjælpe dig med din oversættelse!

2016-10-25T14:04:18.6529338Z

Nadia Ritz
Vil du vide mere?

Stil dine spørgsmål direkte til denne specialist.

Female83950
customer service
American Translators Associations logoEUATC og VviN’s logoProz’ logoDIN CERTCO’s logoKiva supporter-logo