Hurtig
oversætter
Kundens Behov - Vores Fokus
Kundens Behov - Vores Fokus

Islandsk sproghistorie

Strokkur, Island. Vi oversætter dine tekster til og fra islandsk.

Strokkur, Island. Vi tager os af din oversættelse til og fra islandsk. Drag med det samme fordel af vores prisværdige tilbud!

Islandsk er det officielle sprog i Island, og sproget tales af cirka 350.000 mennesker. Langt de fleste bor i Island, men i slutningen af 1800 tallet emigrerede ca. 30 000 mennesker til Canada og USA.

På grund af sin isolering på en ø har islandsk bevaret mange af de sproglige funktioner, der forsvandt fra de øvrige nordiske lande for flere hundrede år siden.

Sproget har flere bøjningsformer end de andre nordiske sprog, og har forladt det nordiske bogstav Þ (svarende til, hvordan man i dag udtaler th i "the" på engelsk).

Låneord

Et sprog er altid dannet af de mennesker, der bruger det, og da udvekslingen af varer og tjenesteydelser mellem landene er vokset, låner sprogene endvidere ord fra hinanden. Mere end halvdelen af det danske sprogs ordforråd består af låneord fra tysk og engelsk.

I Island har der altid været en søgen efter at beholde det eget sprog, så frit fra låneord som muligt, for at bevare den egen kulturelle identitet. Den islandske regering arbejder aktivt for at give nye ord islandske ækvivalenter og traditionelle islandske bøjninger.

På islandsk siges man for eksempel ikke at man skal opereres (siden ordet operation, til at starte med er et engelsk ord ) men at man vera skorinn upp, hvilket bogstavelig talt betyder, at man bliver skåret op!

Islandsk oversættelse

Hurtigoversætter tilbyder professionelle oversættelser til og fra islandsk. Indsend dine tekster som vedhæftede filer via e-post, og vi vil forberede et tilbud til dig. Hvis du vælger at bestille en oversættelse på grundlag af dette tilbud, vil vi starte projektet i det øjeblik, du har accepteret det.

Vi skræddersyr projektet til dine krav. Ønsker du at spørge om noget, før du sender materiale til os? Ring i så fald til os på telefonnummeret 39 15 81 80, og vi vil hjælpe dig med oversættelse til og fra islandsk!

2017-12-29T15:43:47.7726479Z
Mogens Snedker
Vil du vide mere?

Stil dine spørgsmål direkte til denne specialist.

Send Mogens en e‑mail
Det er udfordrende tider for mange af vores kunder, såvel nye som faste. Vi står klar til at tænke med jer og finde gode og effektive løsninger for alle jeres oversættelsesbehov, og vi holder åbent som normalt.
American Translators Associations logoEUATC og VviN’s logoProz’ logoDIN CERTCO’s logoKiva supporter-logo
Professionelle oversættere foretrækker vores oversættelsesbureau. Hurtigoversætter er erhvervsmedlem hos det førende, globale oversætternetværk, ProZ, hvor 45 oversættere har tildelt os en score på 5,0 ud af 5.