Hurtig
oversætter
Kundens Behov - Vores Fokus
Hurtig
Kundens Behov - Vores Fokus

Sproghistorie schweizisk fransk

Schweizisk landskab

Bed om en forespørgsel på din oversættelse fra schweizisk-fransk ved at udfylde formularen til højre. Ellers kan du også sende dine tekstfiler i en e-mail, så vil vi hjælpe dig videre.

I den lille nation Schweiz findes der mange forskellige sproglige kulturer. Tysk er det sprog, der tales af de fleste, nemlig 65 %, men i det vestlige Schweiz, er fransk det dominerende sprog.

I syd taler mange italiensk, og i øst findes Europas eneste rætoromanske mindretal.

Kun omkring 1 % af befolkningen taler det rætoromanske sprog, men det er alligevel blevet anerkendt som et af landets fire officielle sprog.

I landet er der næsten lige så mange sorter af fransk, som der er delstater langs den franske grænse.

Rætoromansk

Rætoromansk – kaldes også rumantsch - tales af omkring 60.000 mennesker hvoraf cirka 35 000 som hovedsprog i Graubunden i det sydøstlige Schweiz. Det er et romansk sprog, som stammer fra en populær variant af det latinske, der blev talt i provinsen Raetien.

Terrænet i området hæmmede kommunikation mellem de forskellige provinser, hvilket resulterede i at sproget udviklede sig anderledes. Der opstod herefter forskellige dialekter.

Lokalisering - lokale betingelser

En lokal oversættelse, der tager hensyn til de sprogligt styrende og påvirkende faktorer, kaldes for lokalisering. Hos os vil du altid få denne form for oversættelse.

Din oversætter justerer nemlig terminologi, sprog, kulturelle og juridiske begreber, som kan variere meget afhængigt af landet, hvori sproget bruges.

Forespørgsel

Indhent et tilbud på din oversættelse til eller fra schweizisk fransk ved at udfylde formularen til højre, eller send din tekst via e-post. Vi vil vende tilbage så hurtigt som muligt med en specifikation.

Kontakt os

Ring og diskuter eventuelle spørgsmål. Vores projektledere er tilgængelige på telefon 39 15 81 80 og vil meget gerne hjælpe dig videre.

Det er naturligvis lige så godt at sende dine spørgsmål til os i en e-mail, skulle du foretrække dette.

Hjerteligt velkommen til at kontakte os i dag, for at lære mere!

2016-05-30T13:23:41.3886413Z
Mogens Snedker
Vil du vide mere?

Stil dine spørgsmål direkte til denne specialist.

American Translators Associations logoEUATC og VviN’s logoProz’ logoDIN CERTCO’s logoKiva supporter-logo