Hurtig
oversætter
Kundens Behov - Vores Fokus
Hurtig
Kundens Behov - Vores Fokus

Sproghistorie valenciansk

Valencias flag. Vi laver oversættelser fra og til valenciansk.

Hvis du har brug for en valenciansk oversættelse, er det os du skal kontakte! Udfyld formularen til højre, eller send en e-mail til os. Så vender vi tilbage, med et tilbud!

Valencia eller País Valencia - er en autonom region i Spanien. Hovedstaden er Valencia og regionen består af tre provinser: Castello, Valencia, og Alicante.

Kongeriget Valencia

I dag er Valencia en region, som opstod i kongeriget Valencia, der blev grundlagt i 1233. Det var et frit land under den Aragoniske krone, indtil 1707.

Her afskaffede den bourbonske konge af Castilien og Aragonien konstitutionen, sproget, samt love inden for kongeriget, for at underordne dem til castiliansk struktur. Han skabte et fælles kongerige - Spanien.

Det officielle flag i regionen har fem røde striber på en gul baggrund, og en blå kant med et mønster af guld. Den røde og gule farve symboliserer La senyera, det heraldiske symbol på kongen af den Aragoniske krone.

Oversættelser til valenciansk-llengua pròpia

Valencias to officielle sprog er castiliansk (spansk) og valenciansk. Selvom den spanske forfatning kræver, at spanske statsborgere i Spanien skal kunne tale spansk, så har valenciansk en særskilt beskyttelse, som værende den autonome regions eget sprog - Llengua propia.

Valenciansk er den variant af catalansk der tales i regionen. Da det er det officielle sprog i denne region, er alle vejnavne og skilte på valenciansk og spansk. Alle har ret til at gøre brug af sproget til officielle formål: radio, TV kontakt med myndighederne, samt aviser.

Geografi

I Valencia, er sproget vigtigt, men jo længere sydpå man kommer, jo mindre høres valenciansk. I Alicante (syd for Valencia) taler de fleste spansk (castiliansk), dog med nogle valencianske ord (Alacantí), hvilket kan virke mærkeligt for dem, der kommer udefra. I landområderne, derimod, taler de fleste fortsat valenciansk.

Modtag et fordelagtigt tilbud nu!

Anmod om et tilbud ved at udfylde formularen til højre, eller send din tekst til os via e-mail, så vil vi hjælpe dig videre. Har du spørgsmål om valencianske oversættelser så kan du kontakte os både via e-mail og telefon.

2017-12-29T15:00:46.0124977Z
May-Linn Anker Andersen
Vil du vide mere?

Stil dine spørgsmål direkte til denne specialist.

American Translators Associations logoEUATC og VviN’s logoProz’ logoDIN CERTCO’s logoKiva supporter-logo