Papiamento- sproghistorie

Playa Porto Curacao. Vi oversætter til og fra papiamento

Playa Porto, Curacao. Hurtigoversætter laver oversættelser til og fra papiamento. Vi samarbejder med oversættere bl.a. i Curacao

Papiamento opstod i den portugisiske slavehandel. Kreol sproget baseret på portugisisk, opstod forskellige steder langs den vestafrikanske kyst. Papiamento udviklede sig ud fra dette.

Ordforråd og grammatik

Det grundlæggende ordforråd i papiamento er portugisisk. Grammatikken følger derimod kreol sproget, med en meget forenklet struktur.

Gennem århundreder hvor Papiamento blev talt i Caribien, har ordforrådet dog udviklet sig, og har mange låneord fra hollandsk, engelsk og spansk.

300 år

Officielle dokumenter på Curacao fra begyndelsen af 1700 tallet, er de første beviser for papiamento sproget. Frem til midten af 1800 tallet, blev Papiamento brugt i katolske salmer, skolebøger og tidsskrifter.

Papiamento har været et talt sprog i Aruba, i over 300 år, men først i 2003blev det klassificeret, som et officielt sprog, sammen med hollandsk.

Kontakt Hurtigoversætter for en fornuftig pris

Send os en e-mail eller kontakt os på telefon. Vi fortæller dig mere om, hvad du skal gøre for at drage fordel af vores tilbud.

2017-12-29T15:55:51.2339868Z

Fatima Vangen
Vil du vide mere?

Stil dine spørgsmål direkte til denne specialist.

Female83950
customer service
American Translators Associations logoEUATC og VviN’s logoProz’ logoDIN CERTCO’s logoKiva supporter-logo