Hurtig
oversætter
Kundens Behov - Vores Fokus
Kundens Behov - Vores Fokus

Oversættelse valenciansk

L'Ocean 0 Grafic, Valencia, Spanien. Vi oversætter din tekst til og fra valenciansk.

Vi oversætter din tekst til og fra valenciansk. Send os en e-mail, eller udfyld formularen til højre på denne side. Vi kommer hurtigt tilbage til dig, med et tilbud du bliver glad for!

Spanien er et land, der indeholder en række dialekter, og egne sprog. Den variant af spansk, som er mest udbredt, kaldes castiliansk.

I Valencia, som er en region i Spanien der ligger ud til Middelhavet, tales en særlig form for spansk - catalansk.

Valenciansk er en dialekt af catalansk, med mange særheder. På denne side kan du læse lidt om disse særheder.

Et sprog eller to?

Der er omkring to og en halv million mennesker, der taler valenciansk, og de fleste af dem bor i regionen, Valencia.

I Valencia, og i en endnu bredere udstrækning, i Alicante, taler mange castiliansk til hverdag, men i Valencia tales valenciansk og castiliansk, side om side, selv vejskiltene er tosprogede!

Det er sågar en rettighed, at man kan blive undervist i valenciansk. Alle offentlige dokumenter skrives på både valenciansk, og castiliansk.

Fonologi - forskelle i lyd

Fonologisk, dvs. hvordan ord udtales, adskiller valenciansk sig fra catalansk, på visse punkter. Valenciansk, indeholder såkaldte vokalharmonier, som ikke findes i andre catalanske dialekter.

Dette betyder, at vokalerne i et ord interagerer på en bestemt måde. Vokaler fra de to grupper kombineres aldrig med hinanden, derimod kan vokalerne e og i kombineres med hvilken som helst af de andre grupper. Der skabes altså en vis melodi i valenciansk, da nogle vokaler opfører sig på en bestemt måde i kombination med andre vokaler.

Noget andet der også adskiller valenciansk fra catalansk, er at konsonanterne b og g udtales som β henholdsvis ɣ. Dette sker kun i visse tilfælde i catalansk, men uden undtagelse i valenciansk.

Valencianske oversættere

Det valencianske sprogs position er meget omdiskuteret- for er det en dialekt eller et eget sprog? Hos Hurtigoversætter tager vi ikke stilling til dette, men vi tager hensyn til de forskelle, der findes mellem catalansk og valenciansk, og giver vores kunder korrekte oversættelser.

Vi har valencianske oversættere i alle fagområder, altid med målsproget som modersmålssprog, samt særlig ekspertise i dit specifikke emne- alt for at kunne tilbyde den højeste kvalitet, til konkurrencedygtige priser!

Forespørgsel

Find ud af hvad dine udgifter til oversættelse bliver, ved at sende dine tekstfiler til os i en e-mail, vi kontakter dig hurtigt, med et tilbud.

Har du spørgsmål om oversættelser til eller fra valenciansk, så kontakt os, og vi vil hjælpe dig videre, på den bedste måde!

2017-01-16T09:28:46.6744483Z
May-Linn Anker Andersen
Vil du vide mere?

Stil dine spørgsmål direkte til denne specialist.

Send May-Linn en e‑mail
American Translators Associations logoEUATC og VviN’s logoProz’ logoDIN CERTCO’s logoKiva supporter-logo
Professionelle oversættere foretrækker vores oversættelsesbureau. Hurtigoversætter er erhvervsmedlem hos det førende, globale oversætternetværk, ProZ, hvor 42 oversættere har tildelt os en score på 5,0 ud af 5.