Danmark

Oversættelsesbureau for Baskisk

Baskisk er et isolat sprog. Det tales af over en million mennesker, hovedsageligt i Baskerlandet i det nordlige Spanien, og i sydvest af Frankrig.

Vi tilbyder kvalitetsoversættelser til og fra baskisk. Vi har mange års erfaring i oversættelse til og fra, forskellige isolat sprog.

Baskiske oversættere i forskellige regioner

Batua er navnet på den officielle variant af standardbaskisk. Sproget er baseret på dialekter, der tales i Lapurdi og Gipuzkoa i midten af Baskerlandet. Dialekterne bliver stort set, forstået, indbyrdes.

Men dem der taler den vestlige dialekt i Biscaya, og den østligste i Zuberoa har noget sværere ved at forstå hinanden.

Vores oversættelsesbureau har baskiske oversættere, der har kendskab til de forskellige dialekter i Frankrig, Spanien, Baskerlandet, Navarra, og Iparralde. Hos os får du en oversættelse til eller fra baskisk, som er tilpasset således at budskabet fra kildeteksten, bevares i oversættelsen.

Sproghistorie Baskisk

Baskisk er i øjeblikket det eneste ikke-indoeuropæiske sprog i det vestlige Europa. Sproget er også det eneste isolerede sprog i Europa – et isolat sprog.

Andre sprog i Europa, der ikke hører til den indoeuropæiske familie er: ungarsk, finsk, estisk og et par andre sprog.

Dialekter og sprog

Lingvister skelner normalt mellem syv baskiske dialekter, i forskellige regioner. Her nedenfor kan du se, hvilke:

Spanien

  • Biskaya
  • Gipuzkoa
  • Álava (i dag uddødt)
  • Navarrisk

Frankrig

  • Laburdinsk
  • Neder-navarrisk
  • Souletinsk

Disse syv kan igen opdeles i mindst 25 underdialekter! Dialekterne er opdelt af de tidligere provinser. Selvom der ikke findes meget store forskelle på de forskellige varianter, er de alligevel anderledes fra hinanden, også fonologisk. Souletinsk er den dialekt, der adskiller sig mest fra de andre varianter.

Informationer

Ønsker du oplysninger om, hvordan vi kan hjælpe dig, og hvad vi kan tilbyde dig? Kontakt os, og vores Project Managers fortæller dig mere, om vores baskiske oversættelser.

Lad os hjælpe dig med det, vi er gode til! Vi leverer kvalitetsoversættelser lynhurtigt, og til rimelige priser!