Danmark

Du kan bede om et gratis tilbud på din kinesiske oversættelse ved at sende din tekst til vores team af Project Managers. Du vil så modtage et gratis tilbud uden forpligtelser.

Prisen for oversættelse til og fra

Vores oversættelsesbureau tilbyder konkurrencedygtige priser. Vores oversættelsestarif for kinesisk er betydeligt lavere end hos andre oversættelsesbureauer, dette er takket være vores mængderabatter og det gode forhold til vores kinesiske oversættere.

Hurtighed og kvalitet

Hvis du afgiver din ordre på en kinesisk oversættelse, vil din tekst blive oversat og sendt tilbage til dig i løbet af kort tid. Vores oversættere arbejder ofte uden for normale åbningstider. Vi vil udelukkende overdrage din tekst til en oversætter, der har kinesisk som modersmål, og som har års erfaring som professional oversætter. Vi screener alle vores oversættere iht. deres faglige ekspertise, således at vi har et præcist kendskab til oversætternes stærke sider og svage sider.

For eksempel vil en teknisk manual udelukkende blive oversat af en erfaren teknisk oversætter. Ligeledes vil et juridisk dokument blive oversat af en erfaren oversætter med speciale i juridiske anliggender.

Kinesisk – et skriftsprog men flere talesprog

For dem af jer, der har brug for at oversætte en tekst til kinesisk, præsenteres her nogle grundlæggende forhold, der kan være nyttige at have viden om.

Dialektale kinesiske sprogvarianter

Vi modtager opgaver vedrørende kinesisk oversættelse, hver uge.

Der er flere interessante forskelle mellem kinesisk og dansk.

Kinesisk skrift og talesprog forholder sig generelt frit i forhold til hinanden. Der findes flere dialekter, som er så forskellige fra hinanden, at en person fra det vestlige Kina sandsynligvis ikke forstår, hvad en kineser fra kystområderne siger!

Det skriftlige sprog er til og med det samme i hele landet, hvilket betyder at kineserne kan kommunikere med hinanden skriftlig, uden problemer. Det kinesiske skriftsprog består af en række symboltegn.

Hvis det latinske alfabet var skabt på samme måde, ville en dansker være i stand til at skrive et brev til en tysker uden problemer, men danskeren ville ikke kunne forså det talte tyske sprog.

Om mandarin

Den mest talte dialekt i Kina er Mandarin. Det tales hovedsageligt i det nordlige og sydvestlige Kina. I området omkring Beijing tales der en variation af Mandarin.

Selvom skriftsproget tidligere har haft forskelle, er det siden halvtredserne stort set forblevet det samme, over hele fastlandet.

På øerne Hong Kong, Macao og Taiwan anvendes dog en ældre, mere kompleks form af det skrevne sprog.

Vi har kvalificeret kinesiske oversættere

Har du planer om at få en tekst oversat til kinesisk, er det vigtigt at vide om målgruppen befinder sig på det kinesiske fastland, eller på en af øerne langs kysten.

Det er en politisk stræben, at gøre det kinesiske talesprog mere ensartet, således at man forenkler kommunikationen mellem folket. Udgangspunktet er mandarin dialekten, men fordi processen foregår langsomt, er regionale forskelle ikke noget der hurtigt forsvinder. Enhver, der altså har planer om at lære kinesisk, og imens rejser rundt i landet, gør godt i at medbringe pen og papir!

Kinesiske oversættelsesservice

Vores oversættelsesbureau har stor erfaring i oversættelse til og fra det kinesiske sprog. Vores professionelle kinesiske oversættere er specialiseret inden for diverse fagområder. Vi bearbejder finansielle, juridiske, medicinske, tekniske, kommercielle og almene oversættelser til og fra det kinesiske sprog. Også hvis du leverer dokumenter på fx engelsk, fransk, italiensk, spansk, hollandsk eller et andet sprog til os, oversætter vi dem gerne til kinesisk.

Kinesisk er ikke kun et af de mest talte sprog, men også det sprog, der for tiden vokser hurtigst. På grund af den tiltagende økonomiske vækst i Asien er der en stadig større efterspørgsel efter kinesisk-oversættelser. Der er forskellige kinesiske sprog. Generelt mener man rigskinesisk (mandarin), når man taler om “kinesisk”. I vores database har vi et stort antal mandarin-oversættere, men vi har også professionelle oversættere til andre kinesiske sprog og dialekter.

Kinesiske oversættere

Sådan, som alle vores oversættere, har også vores kinesisk-oversættere mange års oversættelseserfaring. Til oversættelser til kinesisk bruger vi for det meste vores netværk af oversættere i Kina, Amerika, Taiwan eller Singapore. Disse oversættere er ajour med det kinesiske sprogs udvikling således, at forældet sprogbrug undgås.

Hver af vores kinesisk-oversættere er derudover specialist på et eget fagområde. Til reklametekster, eksempelvis en brochure, et nyhedsbrev eller en hjemmeside anvender vi oversættere med en flydende og flot skrivestil, der også fungerer som tekstforfattere. Og til dine officielle dokumenter, eksempelvis kontrakter, har vi den rigtige oversætter.

Kinesiske oversættelser

Vores oversættelsesbureau har et væld af erfaringer i at oversætte fra og til kinesisk. Vores professionelle kinesiske oversættere er specialiseret i flere emneområder. Vi udarbejder finansielle, juridiske, medicinske, tekniske, markedsorienterede og ganske almindelige oversættelser både fra og til kinesisk. Vil oversætter glædeligt dine tekster for dig fra dansk, japansk, engelsk, fransk, tysk, spansk, italiensk eller fra et hvilket som helst andet sprog til kinesisk. 

Kinesisk er ikke blot et af de mest udbredte talesprog, det er for øjeblikket det sprog i verden, der vokser hurtigst. For øjeblikket er kinesiske oversættelser mere efterspurgte end tidligere, bl.a. pga. den økonomiske vækst i Asien. Der er forskellige kinesiske sprog men generelt mener man mandarin, når man taler om kinesisk. Vi har et stort antal af oversættere til mandarin i vores database men vi har også professionelle oversættere til rådighed i andre kinesiske sprog.

Kinesiske oversættere i vores database

Som alle andre oversættere hos os, har vores kinesiske oversættere mange års erfaring i oversættelse. Når vi skal oversætte til kinesisk, henvender vi os normalt til vores netværk af oversættere i Kina, USA, Taiwan eller Singapore. Disse oversættere bor i det område, hvor sproget bliver talt, og holder således deres kendskab til kinesisk ved lige. Dette forhindrer en forældet brug af sproget.

Alle vores kinesiske oversættere er specialiseret i deres egne emneområder. Hvis du derfor har en ukompliceret og letlæselig tekst til en brochure, et nyhedsbrev eller et websted, vil vi henvende os til en oversætter, som har en flydende og letlæselig skrivestil, såvel som til oversættere, der arbejder som tekstforfattere. Vi har også de rette oversættere til rådighed, når det gælder dine officielle dokumenter, som for eksempel forretningsaftaler. Antallet af den type oversættelsesprojekter til Kina er blevet betydeligt større i løbet af de sidste få år, og vi holder os i spidsen på oversættelsesområdet inden for denne trend.

Oversættelser Engelsk-kinesisk

Vores oversættelsesbureau har omfattende erfaring med oversættelser fra engelsk til kinesisk. Vores kinesiske modersmålsoversættere er specialiserede i forskellige fagområder: Vi bearbejder finansielle, juridiske, medicinske, tekniske, kommercielle og almene oversættelser til og fra det kinesiske sprog. Også hvis du giver os dokumenter på fransk, nederlandsk, spansk, italiensk eller et andet sprog, oversætter vi dem gerne til kinesisk for dig.

Kinesisk er ikke kun et af de mest talte sprog, men også det sprog, der for tiden vokser hurtigst. På grund af den tiltagende økonomiske vækst i Asien er der en stadig større efterspørgsel efter kinesisk-oversættelser. Der er forskellige kinesiske sprog. Generelt mener man rigskinesisk (mandarin), når man taler om “kinesisk”. I vores database har vi et stort antal mandarin-oversættere, men vi har også professionelle oversættere til andre kinesiske sprog.

Engelsk-kinesisk-oversættere i vores database

Sådan, som alle vores oversættere, har også vores kinesisk-oversættere mange års erfaring. Til oversættelser til kinesisk bruger vi for det meste vores netværk af oversættere i Kina, Taiwan eller Singapore. Disse oversættere er ajour med det kinesiske sprogs udvikling således, at forældet sprogbrug undgås.

Hver af vores kinesisk-oversættere er derudover specialist på et eget fagområde. Til reklametekster, eksempelvis en brochure, et nyhedsbrev eller en hjemmeside anvender vi oversættere med en flydende og flot skrivestil, der også fungerer som tekstforfattere. Også til dine officielle dokumenter, eksempelvis forretningsaftaler, har vi den rigtige oversætter. I Kina har der i de seneste år været en hurtig vækst på området for sådanne oversættelsesprojekter. Vores oversættelsesservice følger denne tendens.

Det kinesiske sprogs historie

Her præsenterer vi information om historien bag det kinesiske sprog.

Sino tibetansk

Mange lingvister (sprog forskere) klassificerer de kinesiske dialekter som værende en del af den kinesisk-tibetanske sprogfamilie.

Sino tibetansk anses for at være selve grundlaget for de forskellige sprog. Man kan drage en parallel til de indoeuropæiske sprog med oprindelse i ur indoeuropæisk.

Gammelkinesisk…

… var det sprog, som var almindeligt i løbet af Zhou-dynastiet fra 1000 til 600-tallet f.Kr. Skriften er fundet blandt andet, på bronzekar og i Shi Jing-poesi. Før kinesisk havde en rig fonologi, og en udtale der var tilpasset til vejrtrækningen, hvilket gjorde at man kunne skelne konsonantpar ad.

Kinesisk under middelalderen…

… blev talt under Sui-, Tang- og Song-dynastiet fra 600 til 900-tallet. Sprogforskere påstår at de ved hvordan middelalderlig kinesisk lød, hvilket de formåede at finde frem til gennem forskellige rekonstruktioner, som er blevet lavet. Meget af arbejdet med rekonstruktionerne har været afhængige af ældre rimsystem.

Sproghistorie for mandarin

Her præsenterer vi kort information om historien bag sproget mandarin. Vi behandler dine tekster til kvalitetsoversættelse, fra og til mandarin.

Sproget mandarin

Den variant af mandarin der tales i dag har udviklet sig fra klassisk kinesisk, og middelalderlig kinesisk. Størstedelen af de kinesere, der boede i det nuværende Manchuriet i øst, til Yunnan i det sydvestlige, brugte forskellige varianter af mandarin som modersmålstalere.

Det vides ikke nøjagtigt, hvornår forskellene mellem middelalderlig kinesisk og mandarin opstod, men Zhongyuan Yinyun, som er en rimsamling fra Yuan-dynastiet, ses som et vigtigt udgangspunkt for mandarinsprogets historie.

Mandarin – undervisning

Da skolesystemet blev etableret i den nye kinesiske republik (både før og efter den kommunistiske revolution), var der forsøgt at tilpasse undervisningen, ved at anvende mandarin.

Resultatet var, at størstedelen af befolkningen i Kina og Taiwan taler sprogvarianten. I Hong Kong, er det formelle sprog kantonesisk, men mandarin bliver stadig mere populært.

Professionelle oversættelser fra og til mandarin

Spidskompetence, solid uddannelse, samt mandarin som modersmål, er noget af det som karakteriserer vores freelance-oversættere. Du får en kvalitetssikret oversættelse, skræddersyet til netop dine behov. Med vores digitaliserede software, og automatiseret mail-behandling, er du også garanteret en hurtig levering. Da tidsstyring er strømlinet, kan vi love den bedste pris!

Oversættelsesservice for forenklet kinesisk

Vores oversættelsesbureau har ekspertise i de fleste kinesiske forretningsområder. Asien har fået en generelt stærkere, og tydeligere position i det økonomiske verdensmarked.

Men dette betyder endvidere, at der er et stigende behov for oversættelse mellem forskellige asiatiske sprog. Vi har lokaliseret oversættere i Kina, og andre kinesiske-talende regioner.

Forøget efterspørgsel

Vi oplever en stigende efterspørgsel efter oversættelser, til og fra forenklet kinesisk. Vi har den fornødne viden som kræves, og er et dansk oversættelsesbureau der kan opfylde de behov du har, for en kinesisk oversættelse.

Vi er i øjeblikket det førende oversættelsesbureau i Danmark, når det kommer til kinesisk oversættelse.

Forenklet kinesisk tegn – en kulturrevolution

Forenklede udgaver af det kinesiske tegn blev skabt i 50’erne, for at øge læsefærdigheder i Kina. Tre store sprogreformer blev udført i løbet af 50’erne, 60’erne og 70’erne. Mange anså reformerne som en kulturel revolution.

Man foreslog at det ideografiske system skulle afskaffes, og skiftes ud med Pinyin, og det latinske alfabet. Dette blev dog aldrig indført, og myndighederne afviste et tredje og sidste forslag på at ændre reformen, i midten af 80’erne. Herefter er der aldrig blevet foreslået nye reformer.

Hong Kong og Macau

I Hong Kong og Macau anvendes traditionel kinesisk, og her har der aldrig været forsøg på at ændre sproget. Det menes, at de to forskellige varianter af det kinesiske sprog har lige stærke positioner i dag.

Kvalitetsoversættelser til og fra forenklet kinesisk

Vores oversættere bearbejder dit tekstmateriale professionelt, og med stor viden inden for dit fagområde. Vi har stort kundefokus, og arbejder i henhold til dine ønsker. Vi håndplukker din kinesiske oversætter. Når vi vælger den rette oversætter til din oversættelse, ser vi bl.a. på følgende kriterier:

  • uddannelse og erfaring
  • tidligere udført arbejde
  • modersmål
  • kendskab til kildesproget
  • lokalisering

Vi oversætter for alle – både privatpersoner, som større virksomheder.

Oversættelsesbureau for traditionel kinesisk

De mest almindelige anmodninger om oversættelser, er ofte for forenklet kinesisk. Men som værende et af markedets førende oversættelsesbureauer i Danmark, kan vi oversætte til og fra alle dialektale varianter.

Her fortæller vi dig mere om de særlige kendetegn ved det traditionelle kinesiske sprog.

Omkostningerne for en oversættelse

Vores arbejde giver os mulighed for at holde gebyrerne på et lavt marked for vores kunder. Vi arbejder på at effektivisere omkostningerne på tværs af organisationen. Lave priser, korte leveringstider og de ​​højeste standarder for oversættelse er kendetegnende for os.

Den stærke position vi har på markedet i dag skyldes delvist:

  • Kinesisk indfødte oversættere med den nyeste viden i kundens fagområde
  • Høj tilgængelighed
  • Stærkt kundefokus
  • Effektiv arbejdsstruktur
  • Bæredygtig IT-teknologi

Højkvalitative oversættelser til og fra traditionel kinesisk

Dine tekstdokumenter håndteres respektfuldt, og fortroligt. Vil du underskrive en fortrolighedsaftale arrangerer vi selvfølgelig dette, i henhold til dine ønsker. Vi kan oversætte mellem traditionel kinesisk, samt utallige andre sprog. Vores oversættere er nøje udvalgt i forhold til, hvad teksten handler om. Mere avancerede tekster på områder som f.eks. medicinsk forskning, varetages af en person med erfaring og / eller uddannelse i det pågældende område.

Bed om et gratis tilbud på din oversættelse

Ønsker du yderligere information om vores oversættelsesbureau, specialområder og services, kan du gå til vores websted og klikke dig ind på de forskellige områder. Her finder du relevante oplysninger om, hvordan du beder om en kinesisk oversættelse – og også om oversættelser til andre sprog. Du kan også sende os en e-mail.

Du er også velkommen til at ringe os og få en snak med en af vores Project Managers!