Danmark

Oversættelse til mongolsk

Mongolsk er et sprog, der tales af ca. 5 millioner mennesker verden over. Omkring halvdelen af disse mennesker bor i Mongoliet, og de fleste andre i den kinesiske provins, i det indre Mongoliet.

Mongolsk medregnes som en del af den altaiske sproggruppe. Der findes en række dialekter i mongolsk.

Khalkha er den dialekt, som mongolsk er baseret på. Den har sine rødder i det officielle sprog der blev talt i det mongolske imperium, i 1300-tallet.

Forskellige mongolske skriftsprog

Det mongolske skriftsprog har flere former. Det klassiske mongolske skriftsprog blev skabt i 1200-tallet, og skrives oppefra og ned, fra venstre mod højre.

Her til venstre ser du ordet “mongolsk”, skrevet på klassisk mongolsk. Det klassiske mongolske skrift er afledt af de semitiske sprog, og er relateret til de sprog, der tales i Nordafrika, Østafrika, og i Mellemøsten. Skriften anvendes stadig i det indre Mongoliet, men ikke i selve Mongoliet.

I løbet af første halvdel af 1900-tallet, var der stærke relationer mellem Sovjetunionen, og Mongoliet. Sovjetunionen lagde pres på Mongoliet, om at skriftsproget skulle ændres, og mongolerne gik med på dette.

I 1941 oprettede man et nyt alfabet, baseret på det kyrilliske. Det klassiske mongolske alfabet var ulovligt i Mongoliet, i flere årtier. I dag, findes de to parallelt (i Mongoliet og i indre Mongoliet).

Oversættelser- eksotiske sprog

Hvad der gør vores oversættelsesbureau Hurtigoversætter så unikt, er netop, at vi kan håndtere oversættelser til eksotiske sprog, og mindretalssprog. Det er takket være et massivt netværk af freelanceoversættere, og en effektiv organisation, med god strukturering.

Oversættelse fra dansk til mongolsk

Mongolsk har omkring fem millioner modersmålstalere, hvoraf halvdelen er bosat i Mongoliet.

Mongoliets økonomi er centreret omkring landbrug, og minedrift. Mineindustrien producerer olie, kul og kobber.

Hurtigoversætter hjælper med oversættelser fra dansk til mongolsk. Vi har ekspertise inden for forskellige fagområder.

Sportsfiskeri

Turisme er en anden vigtig indtægtskilde. Sportsfiskeri af gedde og stalling fisk, er populært i dette område.

Mongoliet har selv ingen udbredt fiskeritraditioner, hvilket gør at der i landet, findes fantastiske fiskerimuligheder for andre.

Vi oversætter din korrespondance, turistinformationer, brochurer, og annoncer, mellem dansk og mongolsk.

Mongolsk oversætter

Hurtigoversætter er et af de få oversættelsesbureauer, der kan tilbyde oversættelse til og fra isolat- og mindretalssprog.

Vi vælger vores mongolske oversættere med omhu, og den person, der håndterer din tekst, vil altid have haft en relevant baggrundsuddannelse, der svarer til din oversættelses emneområde.

Du får den bedste pris hos os!

Hør med det samme hvilken pris du betaler, på en oversættelse af dine tekster. Vedhæft dine filer i en e-mail, og vi vil vende tilbage med et tilbud, som kun meget få konkurrenter, vil kunne matche. Hos os opdager du, at høj kvalitet ikke er dyr! Vi ser frem til din forespørgsel, og du kan altid tage kontakt til os ved at gå ind på siden ’Kontakt’. Vi vil besvare eventuelle spørgsmål, du måtte have. Vi skræddersyr din oversættelse baseret på dine behov og ønsker.