Danmark

Oversættelsesbureau med sproget persisk

Kært barn har mange navne. Persisk har forskellige navne, afhængigt af, hvor det tales. Farsi og Parsi er synonymt med persisk. Persisk er modersmål for 70 procent af Irans befolkning.

Andre lande, hvor sproget er stærkt rodfæstet er Tadsjikistan og Afghanistan. Men persisk har spredt sig globalt i forbindelse med emigrering som har fundet sted, og som stadig i dag finder sted.

Persiske dialekter

Som nævnt, er der flere navne for persisk. Selvom farsi og parsi, også er persisk, findes der alligevel flere dialekter. Men der er også andre dialektale varianter af persisk. To af disse er dari og tadsjikisk.

Tadsjikisk..

..er et sprog, eller rettere sagt en persisk dialekt. Det kaldes ofte en variant af persisk. Tadsjikisk er det officielle sprog i Tadsjikistan, hvor omkring 80 procent af befolkningen har sproget som modersmål.

Sprogminoriteter findes også i Afghanistan, Usbekistan, Kina, Pakistan, Iran, Kasakhstan, Kirgisistan, Rusland, Turkmenistan og Ukraine. Der er især mange russiske låneord, hvilket er den vigtigste forskel fra andre persiske sprogvarianter.

Dari..

..blev kaldt Farsi indtil midten af tresserne, både i Iran, Tadsjikistan og Afghanistan. Det, der adskiller dari fra persisk er en mere arkaisk udtale, samt ordforråd. Standardpersisk har mange franske låneord mens dari har låneord fra engelsk.

Med viden om de små detaljer – lokalisering

Vores persiske oversættere har den ekspertise, du leder efter! Vi har ekspertise i alle discipliner. Vi kender forskellene mellem standardpersisk, dari, pashto og andre dialekter. Oversætteren for din specifikke opgave har den specifikke dialekt, som modersmål. Dette er en garanti du får af os!

Kendskabet til dialektisk brug, og ekspertise inden for dit område, giver dig en oversættelse af den absolut bedste kvalitet. At have indsigt i de sproglige forskelle, og påvirkende faktorer kaldes lokaliseringskompetencer. Og det er præcis vores topekspertise! Dette er netop det som gør vores virksomhed unik på markedet. En sådan ekspertise er sjælden blandt oversættelsesbureauer. Du har den samme Project Manager gennem hele processen, hvilket giver dig en stor følelse af sikkerhed. Du kan altid kontakte os, med de spørgsmål du har.

Persisk sproghistorie

Persisk har en dokumenteret sproghistorie som strækker sig hen over flere tusind år. Farsi som persisk normalt kaldes, er etymologisk relateret til Parsa som er navnet på den iranske by der ligger centralt i det sydlige Iran. Iranerne har siden oldtiden kaldt deres land, for Iran, som betyder “de ædles land”.

I litterære sammenhænge betegnes persisk som farsi. Den historiske provins Persia og det kulturbærende folk, er årsagen til navnevarianten.

Dialektiske variationer

Persisk tales af næsten 120 millioner mennesker, i dag. 80 millioner af dem er iranere. I Afghanistan og Tadsjikistan kaldes sproget ikke farsi, (persisk) uden at det også indebærer dari og tajik.

Forskellen mellem disse kan sammenlignes med de engelske dialekter, der tales i England, Skotland og Irland. Så der er en stor forskel! I Danmark tales persisk af mere end 15 000 mennesker.

Persiske låneord på dansk

 Den persiske indflydelse er tydelig i hele verden. Eksempler på persiske låneord i dansk er:

  • Arsen
  • Balkon
  • Basar
  • Budget
  • Orange
  • Paradis
  • Post
  • Punch
  • Pyjamas
  • Sukker

Et tilbud fri for yderligere omkostninger

Bed om et gratis tilbud ved at udfylde formularen til højre. Du kan også vælge at sende en e-mail, hvis det handler om en lang række tekster. Scan dokumenterne og vedhæft dem i e-mailen, du sender til os. Vi vil kontakte dig, så snart vi har gennemgået dit materiale.

Hvis du har spørgsmål eller ønsker flere informationer, kan vi altid hjælpe dig, ring til os.

Oversættelse fra dansk til persisk

Måske er du en privatperson, der har behov for at oversætte et brev fra dansk til persisk? Eller måske er du en virksomhed i Danmark, som har brug for at oversætte en forretningsaftale til persisk?

Uanset hvad, kan oversættelsesbureau Hurtigoversætter hjælpe dig. Myndigheder, organisationer og privatpersoner regner med os, til alle former for opgaver mellem dansk og persisk.

En dansk-persisk oversætter

Forskellige lande og regioner, hver med sin egen dialekt af standardpersisk, er noget, vi har taget hensyn til. Vores oversættere bor nemlig i forskellige lande og regioner. Der er derfor ingen risiko for, at din dansk-persiske oversættelse kan få forkert grammatik, sprog eller terminologi.

Når man tager højde for regionale forskelle i oversættelsen, kaldes det for lokalisering. Vi er de bedste i lokalisering, og det gør os unikke i oversættelsesbranchen.

Myndigheder

Indvandring fra persisktalende lande til Danmark, har resulteret i et stort behov for oversættelser fra dansk til persisk. Vi har oversættere, som kan dække en stor del af denne efterspørgsel, der eksisterer bl.a. fra myndigheder i Danmark.

Vores styrke er, at vi har viden om forskellige persiske sprogsorter, og dette er en af grundene til vores fortsatte succes i oversættelsesbranchen i dag. Vi har det, der kræves, om det så er til oversættelse af juridiske dokumenter, eller kommunikation mellem forskellige organisationer og myndigheder.

Et tilbud tilpasset dig

Har du flere tekster, der skal oversættes fra dansk til persisk? Send os en e-mail, med dine tekster vedhæftet. Har du et dokument (med en mindre mængde tekst) kan du udfylde formularen, du ser til højre.

Tøv ikke med at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller bekymringer. Vores Project Managers vil hjælpe dig. Vi garanterer kvalitetsoversættelser til rimelige priser, og med hurtig levering!