Danmark

Oversættelse til serbisk

Vi samarbejder med kvalificerede oversættere, der har serbisk som modersmål. Vi garanterer overkommelige, og højkvalitative oversættelser. Vi har serbiske oversættere i de enkelte fag på det globale erhvervsmarked.

På den måde kan vi nemt opfylde dine ønsker for oversættelse af:

 • Bøger
 • (Forretningsaftaler)
 • Avis og andre medier
 • Årsregnskab
 • Brugsanvisning
 • Anden korrespondance med Serbien

Forhør dig med en af vores Project Managers, om de nøjagtige vilkår. Vi kan tilbyde mange forskellige sprogkombinationer, til eller fra serbisk. Kontakt os venligst for flere informationer.

Serbisk oversætter – lokalisering

Flere og flere virksomheder er ved at opdage sydøsteuropæiske lande, som vigtige partnere for import, eksport og produktion. En vellykket businesskorrespondance er en forudsætning for et godt og succesfuldt forretningsforhold. Vi hjælper dig med at kommunikere til og fra serbisk.

Med serbiske oversættere bosiddende i Serbien, kan vi kalde os lokaliseringseksperter. Kendskab til de serbiske oversættere i varierende områder af ekspertise, bidrager også til vores stærke position på markedet i dag.

Serbisk sproghistorie

De slaviske sprog er en gruppe af sprog med mange variationer. For en udenforstående person, kan disse sprog virke meget ens, og det kan være svært at skelne mellem dem.

Men der er helt afgørende forskelle. Oversættelsesbureau Hurtigoversætter deler her på denne side, nogle vigtige informationer angående det serbiske sprog.

Sydslaviske sprog

Serbisk er et sydslavisk sprog. Bosnisk og makedonsk er to andre. Der er omkring ni millioner serbisktalende folk i verden, hvoraf otte millioner bor i det tidligere Jugoslavien.

I Serbien og Bosnien-Hercegovina er serbisk det officielle sprog. I flere af de tilgrænsende lande, er det et anerkendt minoritetssprog.

Serbisk er rent sprogligt, tæt på følgende sprog:

 • kroatisk
 • bosnisk
 • montenegrinsk

Folk der taler og skriver disse sprog, forstår hinanden uden problemer.

Forskellige alfabeter

Allerede i 1818 fandtes der et kyrillisk-serbisk alfabet. Nogle år senere, i 1835, havde et latinsk-serbisk alfabet udviklet sig. Begge alfabeter anvendes i Serbien i dag. Det kyrilliske alfabet anvendes oftere til officielle formål, hvor latin bruges mere i den private sektor.

Serbokroatisk

Fra 50erne og frem til 90erne blev disse sprog kaldt for serbokroatisk. Men derefter har sprogene adskilt sig fra hinanden, på forskellige måder.

Det der adskiller serbisk fra de øvrige sprog er forskelle i fonetik, dvs. udtalelse af ord. Der hvor en kroater siger porculan til porcelæn, siger en serber porcelan. Bogstavet u udveksles ofte til e, i de to sprog. Bogstaverne h og v har et lignende forhold, hvor en serber siger duvan til ordet tobak, vil en kroater eller bosnier sige duhan.

Oversættelser fra dansk til serbisk

Kendskab til grammatik, fonetik, samt sprogkultur, er yderst vigtigt. For os i oversættelsesbureauet Hurtigoversætter er det grundlaget for vores virksomhed.

Vi er stolte af, at kunne tilbyde oversættelser af højeste kvalitet. Vi ved hvordan sprogvarianter i forskellige lande og regioner, adskiller sig fra hinanden.

Dansk-serbisk oversættelse

Når det gælder oversættelse fra dansk til serbisk er vi forsigtige med hvilken oversætter vi vælger. Skal teksten/teksterne bruges, juridisk, medicinsk eller teknisk, skal oversætteren naturligvis have kompetencerne inden for de relevante områder.

Oversætteren skal endvidere have:

 • Målsprog som modersmål, i dette tilfælde serbisk
 • God erfaring fra tidligere opgaver
 • Fremragende kompetencer i dansk (kildesproget, i dette tilfælde)

Serbiske oversættere

Lokalisering indebærer, at der er taget højde for regionale faktorer, der kan påvirke den aktuelle oversættelse. Påvirkningerne kan variere, afhængigt af emneområde. Vi har serbiske oversætter som bor i Serbien. Man kan sammenfatte lokaliseringen, ved at tilpasse oversættelsen til:

 • Fagområdets terminologi
 • Grammatiske forskelle
 • Dialektvarianter
 • Layout
 • Juridiske betingelser

Fordelagtigt tilbud

Hvis du vælger at samarbejde med os, tager vi os af hele processen fra start til slut. Vi sørger for at du har kontakt med én og samme Project Manager, under hele forløbet.

Vi oversætter for både private personer, men også store virksomheder. Vi håndterer alt fra simple breve til tekniske brugsanvisninger. Vi kan give dig et unikt tilbud, som mange af vores konkurrenter ikke kan matche.

For at udnytte dette tilbud, skal du udfylde formularen til højre, og tilføje den tekst, du vil have oversat. Hvis der er tale om et større dokument kan du e-maile os.

Din kontaktperson vurderer materialet, og kommer tilbage til dig så hurtigt som muligt. Er du enig med tilbuddet, vil vi starte med din oversættelse, med det samme!

Tøv ikke med at ringe til os. Du finder alle vores informationer på siden ’Kontakt’. Vi glæder os til at være til din tjeneste!