Danmark

Oversættelsesbureau for sproget tagalog

Tagalog er et centralfilippinsk sprog, i den austronesiske sprogfamilie. Sproget er modersmål for omkring 20 millioner mennesker, og omkring 25 % af den filippinske befolkning.

Hurtigoversætter hjælper med alle slags oversættelser, til og fra tagalog.

Filippinsk, en sociolekt

Varianten, som er det officielle sprog i Filippinerne, kaldes filipino. Filipino er en sociolekt af sproget tagalog, som ved siden af bl.a. engelsk, er et af de officielle sprog i Filippinerne.

Sociolekt henviser til en social dialekt, egentlig en sprogart, der er karakteristisk for en bestemt social gruppe.

Sproget er primært baseret på tagalog, som tales omkring hovedstaden Manila. Men også sprog som visayan, ilocano, ilongo og andre filippinske sprog, har påvirket filipino.

Påvirkninger

Tagalog er nært beslægtet med sprog, der tales i regionerne Bicol og Visayas. Man ser klare påvirkninger fra spansk, engelsk, malaysisk, sanskrit, arabisk og et nordfilippinsk sprog, kapampangan.

Oversættelse fra engelsk til tagalog

Engelsk er et sprog, der flittigt bruges i Filippinerne, på trods af dette, har man nogle gange brug for oversættelse til tagalog eller filippinsk.

Hurtigoversætter har de færdigheder, der kræves for en korrekt oversættelse fra engelsk til tagalog. Vi vil hellere end gerne hjælpe dig, om du så er privatperson, eller virksomhed.

Filippinske oversættere

Med 170 forskellige sprogversioner kræver det stor indsigt i både dialekter og grammatik, men også kultur. Mange faktorer påvirker nemlig en oversættelse.

Hurtigoversætter samarbejder med oversættere i forskellige dele af Filippinerne. Vi giver dig den ekspertise, der er relevant for dit fagområde. Høj kvalitet og hurtig levering, er noget vi garanterer dig.

Oversættelser fra dansk til tagalog

I Filippinerne, tales der over 170 sprog. Næsten alle sprogene tilhører den vestlige Malay-polynesiske sproggruppe, i den austronesiske sprogfamilie. Den største undtagelse er chavacano, som er et spanskbaseret kreol sprog.

Filipino, som er en sociolekt af tagalog er sammen med engelsk, officielle sprog. Engelsk bruges primært i administration, erhvervslivet, og i videregående uddannelser.

De forretningsmæssige muligheder i Filippinerne er meget store, og økonomien har stærk vækst. Vi kan udover oversættelser af alle slags dokumenter, også tilbyde dig forretningsrelateret oversættelse.

Regionalsprog

Der findes 12 regionale sprog, med mere end én million talere for hvert sprog. Disse sprog er: tagalog, cebuano, ilokano, hiligaynon, waray-waray, bikol, kapampangan, pangasinan, kinaray-a, maranao, Maguindanao og tausug.

Andre større udenlandske sprog, som tales i Filippinerne er: spansk, hokkien, kantonesisk, indonesisk, sindhi, punjabi, koreansk og arabisk. Filippinerne har arvet en stor mængde litteratur på spansk, som stammer fra kolonitiden.

Hurtigoversætter hjælper med oversættelser fra og til dansk, og tagalog. Men vi kan også hjælpe med oversættelser fra dansk, til og fra en masse andre sprog.

Tilbud

Scan dine tekstfiler, vedhæft, og send dem derefter via e-mail til os. Vi gennemgår materialet, og vil vende tilbage hurtigst muligt med et tilbud, som du kan overveje.

Har du spørgsmål, kan du ringe til vores Project Managers. Kontakt os venligst via telefon, og vi informerer dig nærmere mht. din oversættelse!