Danmark

Oversættelsesbureau for tigrinsk

Tigrinsk, er et semitisk sprog, der tales i det nordlige Etiopien og Eritrea. Det anslås, at sproget, tales af omkring 8 millioner mennesker.

Tigrinsk er det officielle hovedsprog i Eritrea, men også engelsk og arabisk er officielle sprog i Eritrea.

Tigrinsk eller Tigrinya

Både tigrinsk og tigrinya er accepterede navne på sproget, men i søgeresultater er det nemmere at finde sproget, hvis man søger efter tigrinya.

Tigrinya er et konservativt sprog, og er desuden det sprog som er tættest på det gamle etiopiske ge’ez-alfabet. Det har sandsynligvis udviklet sig derfra. Tigrinsk skrives med ge’ez-alfabetet, som er et stavelsesbaseret skriftsystem, der er over tusind år gammelt, og nært beslægtet med det hebraiske alfabet.

Tigrinsk oversættelse

Lokalisering er en af vores styrker som oversættelsesbureau. Det betyder, at vi har den nødvendige viden om forskelle i sprogene, i forhold til hvor det tales. Terminologien på forskellige fagområder kan variere afhængigt af det land eller dele af landet, hvor sproget tales. I dette tilfælde kan det være dialektale forskelle mellem Etiopien og Eritrea.

Tigrinske oversættere med bred ekspertise

Oversættelsesbureau Hurtigoversætter har tigrinske oversættere i de fleste fagområder. De har ikke blot sproget som modersmål, men de har også en solid uddannelse. Med indsigt i moderne og opdateret sprogbrug, kan vi garantere en oversættelse af den absolut bedste kvalitet.

Sproghistorie for tigrinsk

De fleste eritreere, bor i landsbyer. De frugtbare højlande i det centrale Eritrea er de mest tæt befolkede, mens de tørre områder langs kysten er tyndt befolket.

Befolkningen er meget ung og tilvæksten er høj. Tigreanere er den største af de ni officielt anerkendte etniske grupper.

Ge’ez

Tigrinsk eller tigrinya som det også kaldes, har formentlig udviklet sig fra det gamle etiopiske sprog ge’ez.

Ge’ez-alfabetet er nu et uddødt sprog. Det blev førhen talt af folk i det nuværende Etiopien og Eritrea, og har udviklet sig til tigrinsk, tigre og amharisk. Sproget findes stadig i den etiopiske liturgi, bibeloversættelser og i andre gamle skrifter.

Skriftsproget ge’ez lever dog videre i sprogene amharisk og tigrinsk.

Ge’ez kaldes også en af den etiopisk-ortodokse, og eritreisk- ortodokse kirkes tre liturgiske salme-former. De to andre er Ezl som anvendes ved sørgetider og fastemåneder, og Araray som er en form for glædessang.

Oversættelser til og fra tigrinsk

Dit oversættelsesbureau Hurtigoversætter har den nødvendige ekspertise i de forskellige lokale sprogforhold i Eritrea. Vores eritreiske oversættere er altid modersmål, hvilket garanterer en kvalitetsoversættelse.

Lokaliseret tigrinsk oversættelse

  • Forskellige dialekter i forskellige regioner i Eritrea
  • Terminologi i forskellige forretningsområder – fiskeri og industri
  • Sprogkulturelle forskelle

Disse tre punkter er de vigtigste faktorer, der kan påvirke tigrinsk, som sprog. Dette kaldes for lokalisering. Vi tager hensyn til alle disse faktorer i vores oversættelser.

Oversættelser fra dansk til tigrinsk

Hurtigoversætter er et oversættelsesbureau med brede kompetencer, og oversættere i hele verden.

Vi har kunder som både er private personer, og børsnoterede selskaber. Vi oversætter dokumenter af forskellig kompleksitet – fra juridisk, til mere simple tekster, såsom e-mail korrespondance.

Uanset i hvilket fagområde du har brug for oversættelse, så har vi ekspertisen!

Spidskompetence og lokalisering

 Oversættere som ansættes af os, har:

  • Målsproget som modersmål
  • Spidskompetencer inden for forskellige markedsområder
  • Ekspertise i lokalisering: påvirkende faktorer i det aktuelle sprog, såsom social kultur, sprogbrug i forskellige dele af landet, og så videre

Disse egenskaber gør os unikke på det globale marked i dag, hvilket også er en del af årsagerne til, vores globale succes.

Oversættelse til tigrinsk

Tigrinsk henviser også til tigrinya. Indhent et tilbud på din oversættelse fra dansk til tigrinsk, gennem formularen til højre. Sammen skræddersyr vi dit projekt.

Er der flere tekster, der skal oversættes fra dansk til tigrinsk, bør du sende disse som e-mail.

Oversættelse engelsk- tigrinsk

Hvis du som individ eller som virksomhed, har brug for en oversættelse fra engelsk til tigrinsk, så er du kommet til det rette sted!

Vi har eritreiske oversættere med sproget som modersmål. Det betyder, at du altid er garanteret en oversættelse af højeste kvalitet.

Engelsk-tigrinske oversættelser

Vores oversættere er ikke kun modersmål i tigrinsk. De har endvidere specialisereret sig inden for forskellige områder. Fra landbrug til industrielle discipliner.

Eftersom oversætterne har sproget som deres modersmål, er de også godt klar over de sproglige forskelle, der kan forekomme i landets forskellige dele.

Lokale forhold med sproglig betydning

  • Variabel terminologi i forskellige markedsområder
  • Variabel kultur
  • Geografi

Ovenfor er tre punkter, som alle beskriver lokale forhold, der kan påvirke tigrinsk, som sprog. At tage hensyn til disse faktorer i en oversættelse, kaldes for lokalisering, og vi i Hurtigoversætter kender disse forskelle.

Tilbud

Vores Project Managers vil hjælpe dig videre med din engelsk-tigrinske oversættelse! For at anmode om et tilbud, skal du udfylde formularen, du ser her til højre. Tekst af flere tekster kan du sende via e-mail.

Du vil modtage en specifikation, så snart en af vores Project Managers har set på teksten! Alle vores telefonnumre finder du på siden ’Kontakt’. Ring gerne allerede i dag, og stil os dine spørgsmål!