Danmark

Oversættelser til og fra thailandsk

Thailandsk er et såkaldt tonesprog. Grammatikken er ganske enkel, og har ingen tempus- eller pluralis bøjningsformer.

Fonemer

Udtalen i thailandsk kan være svær for os at lære, fordi sproget er bygget op omkring fem fonemer.

Nedenfor er eksempler på, hvordan de forskellige toner skal fortolkes.

´ høj

` lav

^ faldende

˅ stigende

Er stavelsen ikke markeret med et tegn, udtales der en mellemtone.

Thailandske oversættelser

Hurtigoversætter kan oversætte dine tekstdokumenter til og fra thailandsk. Vores oversættere er placeret i områder, hvor thailandsk anvendes. Du er garanteret en oversættelse af højeste kvalitet.

Højtuddannede oversættere vil håndtere dine tekster. Vores kunder spænder fra at være private personer til myndigheder og virksomheder.

Oversættere i Thailand

Lokalisering er en af vores styrker som oversættelsesbureau. Vores ekspertise ligger altid inden for fagområdet som din tekst handler om. Vi giver dig kundeorienterede løsninger til de bedste priser!

Vores professionelle oversættere administrerer dine tekster, og giver dig et lokaliseret kvalitetsprodukt.

Sproghistorie thailandsk

Thailand er opdelt i 75 provinser, opdelt i 6 regioner. Hovedstaden Bangkok er snarere et administrativt område, end en provins, men betragtes som en 76 provins.

Der er ca. 40 mil. thailændere, eller siamesere, men mange andre der taler thailandsk og selv betragter dem selv som værende thailændere, kalder ofte dem selv og deres sprog, noget andet end thailandsk.

Forskellige folkeslag

Thailændere i dag kan stamme fra de første befolkninger, eller fra indiske og kinesiske indvandrere. Man skal heller ikke glemme thailandske bjergstammer, samt andre minoritetsfolk. I løbet af 1700-tallet bosatte Karen-folket sig i det, der nu er kendt som Thailand. De kom fra Burma, over floden Salween.

Der er i alt seks thailandske bjergstammer:

 • Karen
 • Hmong
 • Lahu (musoe)
 • Akha
 • Lisu
 • Yao (Mien)

Mange historikere og forskere har valgt at bruge en fællesbetegnelse Thai for forskellige slags mennesker, der kom til dagens Thailand for omkring tusind år siden. Ud over bjergfolk, er der tredive forskellige minoritetsfolk, der udgør omkring 2 % af den samlede befolkning.

Sproget thai

Det, der forener de forskellige thaifolk er netop sprog. Der er en klar sammenhæng mellem dem. Mange af de forskellige folkeslag kan forstå hinanden indbyrdes.

Burmesisk, cambodjansk, vietnamesisk, og kinesiske sprog ligger derimod langt fra hinanden. Hurtigoversætter har den nødvendige ekspertise, for en korrekt oversættelse.

Tonesprog

Thaisprog er kendt som tonesprog. Der er op til ni forskellige fonemer (toner) mellem sprogene, men de fleste har fem til syv. Standardthai eller den variant som bruges til undervisning i skolerne i Thailand, har fem toner. Laos, der tales i det nordøstlige Thailand og i selve Laos, har seks fonemer.

Oversættelse fra engelsk til thailandsk

Turismen er stor i Thailand. Vi oversætter forskellige typer af turistinformationer fra thailandsk til engelsk. Men vi kan naturligvis også hjælpe dig med oversættelser fra engelsk til thailandsk!

Hurtigoversætter har modersmålsoversættere i de fleste fagområder. Vi håndterer bl.a. personlige breve, samt mere komplekse juridiske dokumenter.

Thailandske oversættere

Ganske ofte hører man udtrykket lokalisering i oversættelsessammenhænge. Det henviser til at teksten tilpasses lokalt til de påvirkende faktorer såsom:

 • dialektale variationer
 • fagterminologi inden for det relevante område
 • layout – omregning af dimensioner og enheder
 • målgruppe

Specielt udviklet software, som er designet til os, gør det muligt at arbejde på en omkostningsbesparende måde. Vi sparer tid og penge og det gavner naturligvis dig som kunde.

Oversættelse fra dansk til thailandsk

Mange danske turister rejser til forskellige dele af Thailand for at nyde, hvad landet har at byde på. Vores oversættere kan hjælpe dig med forskellige typer af korrespondance fra dansk til thailandsk. Alt fra grundlæggende meddelelser til juridiske dokumenter.

Høj kvalitet, hurtig levering

Thailand er et tropisk land med mange naturressourcer.

Hurtigoversætter har tilgang til freelanceoversættere i Thailand. Lad os hjælpe dig med f.eks. din virksomhedskommunikation med dine thailandske samarbejdspartnere.

Vi udvider os i hele verden, og har etableret os internationalt. Høj kvalitet, hurtig levering, og konkurrencedygtige priser er det, der kendetegner os på markedet.

Thailandske oversættere

Ansæt os og få thailandske oversættelser af højeste kvalitet. Det er vigtigt at kende forskel på forskellige dialekter, så man kan undgå store misforståelser. Vi ved, hvad der adskiller de sproglige varianter fra hinanden.

Dine danske tekster oversættes til thailandsk, af oversættere som:

 • er uddannet i det relevante emne med thailandsk som modersmål
 • har meget godt kendskab til dansk (ofte er oversætteren uddannet i Danmark)
 • har erfaring fra tidligere udførte projekter i den pågældende sprogkombination

Vi går ikke på kompromis med kvaliteten, men kan stadig tilbyde favorable priser i forhold til andre oversættelsesbureauer. Vores tilbagevendende kunder vidner om den succes, vi har haft hidtil på markedet.

Få nu et tilbud

Du er velkommen til at ringe til os, hvis du ønsker flere oplysninger om, hvordan vi kan hjælpe dig på den bedste måde. Vi tilpasser oversættelsen efter dine ønsker. God kommunikation mellem Project Manager og oversætteren, samt høj tilgængelighed til kunden, er det der gør os stærke. Som kunde, kan du føle dig sikker og være i stand til at nå os, hvis du har spørgsmål eller bekymringer.

Modtag et tilbud ved at sende dine tekstfiler til os. Vi diskuterer med oversætteren, som vi anser for at være bedst egnet til din mission, og forhandler en god pris. Du vil modtage et tilbud, få konkurrenter kan matche i forhold til den høje kvalitet som vores oversættelser altid har! Vi ser frem til at være til din tjeneste!